Häftiga Polestar Synergy till Göteborg nästa helg

Ett riktigt coolt dragplåster visas upp i Polestars “hemstad” Göteborg när eCarExpo arrangeras där helgen 1-3 december. Superbilen Polestar Synergy!

Bilen är en kombination av tre vinnande designbidrag i Polestars globala designtävling, som den här gången handlade om att ta fram en prestandabil med avancerad teknik och hållbarhet i fokus.

Resultatet är den här “mockupen” som mäter 107 cm på höjden och 456 cm på längden, förstås eldriven och även (imaginärt) möjlig att ladda både el till och från. V2G, Vehicle to grid, är något Polestar tänker jobba med framgent tillsammans med företag inom elnätssektorn. Det är Polestar 3:or som ska ingå i ett pilotprojekt i Göteborg.

På plats på mässan finns även nämnda 3:a, och uppgraderade Polestar 2 som börjar levereras redan inom några veckor.

En annan sevärd bil som kommer är Emily GT vilket vi skrev om häromdagen. Bland mer vanliga bilar hittar vi även nya Volvo EX30 Cross Country.

Polestar-fakta:
Polestar planerar att ha ett utbud med fem prestanda-elbilar år 2026. Polestar 2, den elektriska prestanda-fastbacken, lanserades 2019. Polestar 3, “SUV:en för den elektriska tidsåldern”, lanserades i slutet av 2022. Polestar 4, den transformerade SUV-coupén, lanseras i flera faser under 2023 och 2024. Polestar 5, en elektrisk fyradörrars GT och Polestar 6, en elektrisk roadster, kommer snart.

Källa: Polestar

Delad nyhet är dubbel glädje!