Sverigepremiär för Zeekr i Göteborg

På eCarExpo i Göteborg den 1-3 december blir det svensk premiär för det nya bilmärket Zeekr. Zeekr byggs i Kina men bilarna är designade och till stor del utvecklade i Göteborg.

Zeekr ingår liksom bland annat Volvo och Polestar i den kinesiska Geely-koncernen som har sitt stora europiska utvecklingskontor i Göteborg. Det är också här alla tre märkena designas – något som i Zeekrs fall till och med står i klartext på bilens insteg.
När man nu har svensk premiär sker det också just i Göteborg

– Det är fantastiskt att alla de tre ”Göteborgsmärkena” är med på Göteborgsupplagan av eCarExpo, säger Anna Fägersten som är marknadschef på arrangören eLife.

– Vi hoppas att många av de som varit med och arbetat med alla de tre märkena kommer och ser dem i verkligheten. På ett och samma ställe.

Zeekr positionerar sig som ett premium-märke och kommer med två modeller till mässan. Dels den rymliga shooting-brake eller sportkombin Zeekr 001 och dels den helt nya kompakta suven Zeekr X. Zeekr 001 kommer dessutom att finnas för provkörning på mässans provkörningsavdelning.

eCarExpo är Europas största elbilsmässa. På Göteborgsupplagan den 1–3 december visas både elbilar, solenergi och laddlösningar. Dussintals elbilar finns för provkörning och fler än 20 seminarier kommer att avhållas.

Källa: eCarExpo

Delad nyhet är dubbel glädje!