Leksaksbil i fullformat från Polestar

Polestar har gett liv till den vinnande designen i den senaste Polestar Design Contest. Designen har blivit en modell i skala 1:1 som presenteras i München under IAA 2023.

Samtidigt inleder Polestar ett samarbete med Mattels varumärke Hot Wheels, som börjar med att Hot Wheels ger inspirationen till nästa Polestar Design Contest. Den refererar till de innovativa och dramatiska designer som finns i det amerikanska varumärkets 55-åriga historia. I framtiden kommer samarbetet utökas till att Polestars produktionsbilar förevigas som samlarmodeller från Hot Wheels och Matchbox.

“Polestar Synergy” är en visionär elektrisk superbil som kombinerar de tre vinnande designbidrag som utmärkte sig bland de över 600 bidragen i den senaste tävlingen. Deltagarnas uppdrag var att designa ett Polestar-fordon som fokuserar på upplevelsen av prestanda, har en tekniskt avancerad story och möjliggör detta på ett hållbart sätt. Efter att först ha nominerat tio bidrag utsåg domarna – för första gången i tävlingens historia – två exteriöra och en interör vinnare. Polestar Synergy är resultatet av mer än sex månaders samarbete mellan vinnarna och Polestars design-team för att förvandla tre distinkta drömmar till en sammanhängande verklighet.

Thomas Ingenlath, vd för Polestar, kommenterar: “Stort grattis till vinnarna! Deras vision och samarbete med våra designers har resulterat i en otroligt vacker bil. Samarbetet med Mattel för nästa års Polestar Design Contest och de kommande skalenliga modellerna av våra produktionsbilar kommer göra att Polestars varumärke och denna banbrytande tävling når till en ännu större publik. Allt detta visar att elfordon – i verkligheten eller som leksaker – kan vara lika, om inte mer, spännande än sina konventionella motsvarigheter.”

Roberto Stanichi, vice vd och global fordonsdirektör på Mattel, säger: “Precis som Polestar omdefinierar gränserna för elektrisk prestanda och fordonsinnovation, har Hot Wheels ständigt flyttat gränserna för fantasi och design. Vi är glada över att berätta att vårt partnerskap med Polestar börjar med årets vinnare av Design Contest. Detta samarbete hyllar kärnan hos Hot Wheels: beslutsamhet, djärvhet och passion som tänjer på gränserna för bildesign. Vi ser med stor förväntan fram emot bidragen för nästa års utmaning.”

Den slutgiltiga designen hos den visionära superbilen är inspirerad av naturen och känslomässig hållbarhet, med en ensitsig interiör som framför allt förmedlar en känsla av kontroll. Modellen ställs ut hos Polestar i München under 2023 års upplaga av bilsalongen IAA innan den ska besöka andra Polestar Spaces i framtiden.

Maximillian Missoni, Polestars Head of Design, kommenterar: “I år handlar det vinnande bidraget lika mycket om samarbete som prestanda. Jag är stolt över att teamet kunde vägleda vinnarna till att förverkliga sin dröm som en modell i naturlig storlek. Det är sällan designstudenter får sådan här exponering i början av sin karriär, något som Polestar Design Community på Instagram gör så bra, vilket i år förstärks av modellen i skala 1:1 och dess planerade turné till Polestar Spaces runt om i världen.”

De båda vinnande exteriördesignerna, Devashish Deshmukh och Swapnil Desai, är baserade i Paris, Frankrike. Deshmukhs design fokuserade på ihålig massa, inspirerad av en hammarhaj, medan Desais design var centrerad kring emotionell hållbarhet som kan uppgraderas tekniskt och material som åldras värdigt med tiden. Interiördesignern, Kina-baserade Yingxiang Li, skapade en kupé med en prestanda-orienterad förarposition som erbjuder en ny upplevelse fokuserad på “flytande komfort och kontroll”.

Det slutgiltiga resultatet är en realisering av Polestars kärnvärden inom prestanda. Bilen är blott 1,07 meter hög och 4,56 meter lång, och uppvisar proportioner och detaljer som inte tidigare har setts från märket, för att skapa en fantastisk superbilssiluett. Modellen visar att elektriska superbilar kan vara lika spännande som superbilar med förbränningsmotorer.

Efter debuten i München kommer modellen i skala 1:1 att förflyttas till USA och börja sin turné som en modell på Hot Wheels Legends Tour i El Segundo, Kalifornien med start den 7 oktober 2023. Därefter gör den andra framträdanden i Polestar Spaces runt om i USA.

Ett hedersomnämnande för extraordinär talang går till Kamil Kozik från Polen som fick mycket beröm i tävlingen för sin hållbarhets-fokuserade prestanda-gokart. Den har en avskalad design och kan bli en del av ett lokalt elnät när den inte används.

Information om nästa Polestar Design Contest kommer att meddelas framöver.

Källa: Polestar

Delad nyhet är dubbel glädje!