Ny fabrik i Ängelholm – Koenigsegg växlar upp

Koenigsegg inviger en ny fabrik utanför Ängelholm på fredag. Fabriken sträcker sig över 11 000 kvadratmeter och förväntas öka produktionen av sportbilen Gemera markant, enligt företagets vd och grundare Christian von Koenigsegg.

Fabriksinvigningen är särskilt betydelsefull eftersom det är den första nya bilfabriken i Sverige på 50 år. Genom den nya fabriken kommer produktionen att öka med över 50 procent, vilket möjliggör övergången från att bygga en bil i veckan till en bil per dag.

Sedan lanseringen av Gemera 2020 har Koenigsegg fördubblat sin personalstyrka från 300 till 600 anställda. Dessutom planerar företaget att anställa ytterligare 150 personer under de kommande två åren.

För fyra år sedan fattade företaget ett långsiktigt beslut att satsa på denna modell, och nu är de i full gång med att genomföra den satsningen, enligt Christian von Koenigsegg.

När det gäller investeringen i denna satsning har Koenigsegg spenderat flera hundra miljoner kronor.

Delad nyhet är dubbel glädje!