Fisker börjar säljas i Sverige – många premiärer på Friends Arena

Elbilsmässan eCarExpo hålls den 3-5 februari på Friends Arena i Stockholm och fler än 20 olika bilmärken kommer att delta. Detta inkluderar svensk premiär för amerikanska Fisker, som byggs i Österrike, och kinesiska Ora.

Det kommer också att bli en nypremiär för smart, ett märke som nu helt fokuserar på elbilar. Dessutom kommer det att finnas 15 andra svenska premiärer från etablerade bilmärken.

Gunnar Dackevall, ansvarig för mässan, säger att det är en “osannolik utveckling” att det finns nästan 10 nya bilmärken i Sverige på drygt ett år, alla dessa tillverkar endast elbilar. Besökarna kommer också att kunna testköra många av bilarna på en inomhusbana.

eCarExpo ger möjlighet att se och klämma på alla dessa bilar samt att provköra ett urval. Många återförsäljare har svårt att få hem demoexemplar av elbilar, så eCarExpo ger en bra möjlighet att lära sig mer om elbilsmarknaden och dess utbud på ett och samma ställe.

Följande bilmärken är klara för eCarExpo i Stockholm den 3 – 5 februari

AiwaysAlfa RomeoAudiBMWBYDFiatFiskerHongqiHyundaiJeepKiaMercedes-BenzMGMiniNissanORAPolestarRenaultSkodasmartVWXpeng

Läs mer på www.ecarexpo.se

Delad nyhet är dubbel glädje!