Galna färger i nya Porsche 718 Style Edition

De båda mittmotormodellerna Cayman och Boxster har alltid stått för körglädje och praktisk användarvänlighet. Med Style Edition presenterar tillverkaren nu en exklusiv variant för kunder som även uppskattar spektakulär design. Det är särskilt tydligt i valet av färgen Ruby Star Neo, en modern tolkning av Ruby Star-lackeringen på den legendariska Porsche 911 Carrera RS av 964-generationen. Svenska priser på 718 Style Edition underst i artikeln.

Pressmeddelande från Porsche

Även om Porsches kunder väljer en annan färg till sin Style Edition-modell än Ruby Star Neo, särskiljer sig de nya varianterna tydligt från övriga 718-modeller. Till exempel har de nya modellerna svarta högglanslackerade 20-tums 718 Spyder-fälgar och navkåpor med  Porsche-vapnet i färg. Style Edition-modellerna känns också igen på avgassystemets svarta ändrör och på att namnet ”Porsche” är skrivet med silverfärgad text baktill.

På Porsche 718 Boxster Style Edition är namnet ”Boxster” präglat på suffletten ovanför sidorutorna. Kunderna kan välja mellan två Style Edition kontrastpaket utan extra kostnad, ett i svart och det andra i vitt. Båda inkluderar dekorränder, stripes, på den främre bagagerumsluckan och namnet “Porsche” på sidorna, liksom svart respektive vit högglanslack på fälgarna och på modellbeteckningarna baktill.

Inuti har Style Edition-modellerna ett läderpaket, svart med kontrastsömmar i Crayon, belysta instegslister i rostfritt stål och Porsches vapensköld präglat på nackstöden.

Utökad standardutrustning

718 Boxster och Cayman Style Edition är exceptionellt välutrustade. I standardutrustningen ingår BiXenon-strålkastare, LED-varselljus, ParkAssist fram och bak inklusive backkamera, Apple® CarPlay, farthållare, automatiskt avbländbara inre och yttre backspeglar inklusive regnsensor, eluppvärmd läderratt med multifunktion, eluppvärmda säten, tvåzons klimatanläggning, golvmattor med kontrastsömmar i Crayon samt Power Steering Plus. Båda modellerna kan uppgraderas ytterligare med ett stort utbud av tillval.

Sexväxlad manuell växellåda som standard

När det gäller motorer och chassi skiljer sig inte Style Edition-modellerna från varandra. Båda baseras på basmodellerna av 718 Cayman och 718 Boxster med en 300 hk tvåliters boxermotor bakom sätena. Den turboladdade fyrcylindriga motorn har ett vridmoment på 380 Nm och med den manuella sexväxlade lådan gör Style Edition-modellerna 0 – 100 km/tim på 5,1 sekunder (4,7 sekunder med den sjuväxlade PDK-lådan som är tillval). Båda modellerna har en toppfart på 275 km/tim, oavsett vilken växellåda som valts.

Porsche 718 Cayman Style Edition och Porsche 718 Boxster Style Edition kan beställas från och med nu och kostar i Sverige från 700 000 kr (Cayman) och 720 000 kr (Boxster).

Källa: Porsche

Delad nyhet är dubbel glädje!