Så fungerar betting på motorsport

Betting på motorsport blir alltmer populärt, inte minst tack vare smartphones där en stor del av spelet idag sker. Om du gillar bilar och annan motorsport kanske du själv har testat eller funderat på att betta på tävlingsresultaten för att sätta dina kunskaper på prov. Här får du veta mer om hur betting fungerar och vilka mästerskap som är populära bland motorsportintresserade spelare.

Vad du kan betta på inom motorsport

När det gäller betting på motorsport finns det flera olika grenar som du kan satsa på. De vanligaste är Formel 1 och NASCAR, men det finns även andra alternativ som IndyCar, dragracing, speedway, MotoGP och rallycross. Du kan vanligtvis satsa på vinnaren av ett lopp och på pallplatserna, det vill säga vem som kommer att komma först samt tvåa eller trea.

Betting utan licens och i mobilen

Vissa som spelar på motorsport föredrar betting utan licens, det vill säga att spela på en bettingsajt som har licens i utlandet. Här kan andra bonusar och kampanjer förekomma jämfört med hos svenska spelbolag, som har ett striktare regelverk att följa.

Många spelare använder idag också främst mobilen för betting. Fördelen är att betting då är tillgängligt var som helst och när som helst, så länge det finns wifi, 4G- eller 5G-täckning. Du behöver inte vara i närheten av en tv eller på tävlingarna för att lägga ett bet. Många bettingföretag erbjuder också live-streaming av tävlingarna, så att du kan titta på och satsa samtidigt.

Välj rätt spelbolag för dina intressen

När du väljer ett spelbolag är det viktigt att jämföra oddsen och hitta ett bolag som erbjuder dig de motorsporter, evenemang och mästerskap som du är intresserad av. Det är också värt att kontrollera vilka kampanjer som finns tillgängliga, eftersom vissa företag erbjuder bonusar i olika former för nya kunder.

Några populära mästerskap inom motorsport som du kan spela på är Formel 1 (F1) och NASCAR Cup Series. Det finns också andra mästerskap som IndyCar Series, som är den högsta nivån av öppen racing i Nordamerika.

Research för roligare motorsport-betting

När du satsar på motorsport är det viktigt att tänka på hur du bäst kan öka dina chanser att placera ett vinnande bet. Ett sätt att göra detta är att göra research och följa sporten aktivt via sociala medier och nyheter. På så sätt kan du få en förståelse för hur olika stall och förare presterar och därmed göra mer välgrundade satsningar.

Ett annat tips är att satsa dina pengar tidigt, eftersom oddsen kan minska närmare lopp och tävlingar när mer information finns tillgänglig. Detta innebär dock förstås också en högre risk. Precis som med allt spel om pengar är det klokt att vara medveten om vilka risker som är förknippade med betting på motorsport.

Spela lagom!

En av de största riskerna är att som spelare bli alltför känslomässigt fäst vid ett stall eller en förare och satsa sina pengar impulsivt. Det är viktigt att sätta en gräns för hur mycket pengar man ska satsa och inte betta för mer än vad man har råd att förlora.

Med allt detta i åtanke kan betting på motorsport vara ett roligt och socialt sätt att lägga till lite extra intresse i din favoritsport. Kom ihåg att spela lagom och inom ramen för din budget.

Delad nyhet är dubbel glädje!