10 tips på hur du parkerar billigare på flygplatsen

Om du är som de flesta människor är kostnaden för flygplatsparkering en av de mest frustrerande aspekterna av flygresor. Enligt www.forbes.com finns det till och med experter som rekommenderar att undvika att parkera på flygplatsen. Höga priser och risken för skada på bilen gör att det helt enkelt kan finnas mer ekonomiska och tidsbesparande alternativ.

Med lite planering är det dock möjligt att spara pengar på parkeringsavgifter på flygplatsen och göra det till en mindre svidande upplevelse. Här kommer vi att utforska 10 tips och tricks som kan hjälpa dig att spara pengar på flygplatsparkeringen.

1. Förboka din flygplatsparkering
Om du ska till flygplatsen, se till att förboka din parkeringsplats. Detta kommer att spara dig både tid och pengar, och det kommer att ge dig en viss sinnesfrid att veta att du har en garanterad plats.

2. Välj en parkeringsanläggning utanför flygplatsen
Om du flyger utanför stan för en affärsresa eller semester kanske du undrar om det är värt att köra till en parkeringsanläggning utanför flygplatsen. Det finns dock vissa fördelar med att köra till en parkeringsanläggning utanför flygplatsen såsom billigare priser och fler lediga platser.

3. Samåkning till flygplatsen
Samåkning till flygplatsen kan vara ett bra sätt att spara pengar på parkering och bensin, och det kan också vara ett roligt sätt att resa med vänner eller familj. Om du planerar att åka till flygplatsen i sommar, kan samåkning därför vara ett ekonomiskt alternativ. Experterna hos www.forbes.com hävdar dock att samåkning vara ett sämre alternativ för miljön, och att parkeringsplatser nära, men inte på flygplatsen, kan vara bättre ekonomiska alternativ.

4. Gå med i ett lojalitetsprogram för flygplatsparkering
Om du reser ofta kan du överväga att gå med i ett lojalitetsprogram för flygplatsparkering.
Dessa program kan erbjuda flera fördelar, inklusive rabatt på parkering, gratis uppgraderingar och poäng som kan lösas in för gratis eller rabatterade resor.

5. Hitta kuponger och erbjudanden för flygplatsparkering
Ett annat sätt att spara på flygplatsparkering är att leta efter kuponger och erbjudanden. Du kan ofta hitta kuponger för flygplatsparkering i resetidningar eller online. Så om du vill spara pengar på flygplatsparkering, se till att leta efter kuponger och erbjudanden.

6. Överväg alternativa transportsätt till flygplatsen
Kollektivtrafik är ofta billigare och mindre stressande än att köra själv, och det kan vara lika bekvämt. De flesta större flygplatser har tåg eller bussar som går direkt till och från terminalen, vilket gör det enkelt att ta sig till ditt flyg i tid.

7. Jämför priser på flygplatsparkering innan du bokar
Det finns några sätt att jämföra priser för flygplatsparkering. Du kan använda en webbplats så som www.parkos.se för resebokning online, ringa flygplatsen direkt eller jämföra priser på en tredje parts webbplats.

8. Behåll din flygplatsparkeringsbekräftelse
När du reser, se till att ha din flygplatsparkeringsbekräftelse med dig. Detta kommer att vara praktiskt om ditt flyg är försenat eller inställt och du behöver hitta en annan plats att parkera. Det kommer också att vara till hjälp om du måste göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag.

9. Använd din flygplatskredit
Om du har ett flygplatskreditkort kan du använda det för att spara pengar på dina resor.
Flygplatskrediter är specialkort som ger dig rabatt på flygplatstjänster, inklusive parkering, hyrbilar och mer.
Sammanfattningsvis finns det ett antal sätt att spara pengar på flygplatsparkeringsavgifter.
Genom att följa dessa tips kan du minska kostnaderna för din flygplatsparkering och göra din resa mer överkomlig. Ska du flyga från Arlanda eller Landvetter här i Sverige är det en bra idé
att kolla upp priserna på https://parkos.se/parkering-landvetter/.

Delad nyhet är dubbel glädje!