Framtidens fordon visas upp på Tekniska

Utanför Tekniska museet visas i veckan både små smarta elbilar, bränslecellsdrivna fordon och en vätgasgenerator upp. Den som vill kan också följa med på en provtur med bussen vars enda avgaser är luft och vatten, eller se när Nils van der Poel och Peter Ojala provkör ett nytt mobilitetsfordon.

Tillsammans med Toyota kan Tekniska museets besökare i veckan uppleva exempel på hållbar innovation inom mobilitet i anslutning till utställningen Zero City. Med en bränslecellsdriven buss, bilar och radiostyrda vrålåk som alla tankas med vätgas har alla chansen att uppleva och lära sig mer om tekniken. En av veckans höjdpunkter är helgens inspirationsföreläsningar.

Toyotaveckan sammanfattat

8 – 9 juni

Provkör några av Toyotas fordon som Toyota Mirai, Toyota iRoad och mobilitetsfordonet Genny. Under dagen kommer det även finnas demonstrationer av radiostyrda vätgasdrivna bränslecellsbilar. Även demonstrationsturer på Djurgården erbjuds med Toyotas smarta vätgasbuss.

11-12 juni

Toyotaveckan avslutas med en familjehelg som under lördagen bjuder på inspirationsföreläsning med Nils van der Poel och Peter Ojala. Besökare kan även se när Peter och Nils provkör Toyota iRoad och Genny. Fordonen finns kvar på Tekniska under söndagen.

För detaljerat program, se tekniskamuseet.se

Om Zero City

Zero City är en 1200 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning där besökarna tillsammans planerar transporter av människor och gods för morgondagens fossilfria stad för att klara klimatmålet.

Källa: Tekniska

Delad nyhet är dubbel glädje!