Koenigsegg Jesko Absolut – 1.600 hk

Förproduktionsmodellen Jesko Attack, släppt i mitten av 2021, får nu stolt sällskap av sin syskonfabrikstestbil: den grafitgrå Jesko Absolut.

Pressmeddelande från Koenigsegg

Med sin 5-liters dubbelturbo V8-motor, som producerar upp till 1600 hk och 1500 Nm i vridmoment, råder det ingen tvekan om att Absolut kommer att bli en rekordbil. Den 9-växlade Lightspeed-växellådan gör det dessutom möjligt för bilen att nå en okänd topphastighet.

”Absolut känns väldigt enkel att köra. På grund av dess sömlösa växlingar, oavsett om det är uppåt eller nedåt, händer allt mycket snabbt. Det finns inga fördröjningar, den är väldigt lyhörd och beter sig precis som du skulle vilja ha den”, kommenterar Koenigseggs testförare Markus Lundh.

“Vi spenderade tusentals timmar i CFD-beräkningar. Vi har effektiviserat den här bilen ur inte bara ett aerodynamiskt och designperspektiv, utan också ur ett höghastighetsstabilitetsperspektiv. Som ett resultat har Jesko Absolut ett fenomenalt lågt luftmotstånd på endast 0,278 Cd.”

“Namnet Absolut kommer från det faktum att detta är den absolut snabbaste Koenigsegg vi någonsin kommer att göra”, säger vd och grundare Christian von Koenigsegg.

Den grafitgrå Absolut kommer nu att bli ett officiellt fabrikstestfordon och kommer att leda Jesko Absolut-programmet.

Källa: Koenigsegg

Delad nyhet är dubbel glädje!