BMW X7 får svensk lansering i september

Den som fortfarande vill ha en fläskig fossilbil har snart en facelyft X7-modell att rulla runt i, ett åk som i billigaste utförande börjar på 975.000 kronor i Sverige. Här kan du läsa all fakta om bjässen!

Pressmeddelande från BMW

BMW X7 är märkets största och lyxigaste SUV. Sedan debuten 2019 har cirka 150 000 exemplar sålts över hela världen. BMW X7 tillverkas på BMW Group-fabriken i amerikanska Spartanburg. USA är också den största marknaden för modellen, följt av Kina och Korea. Tillsammans med BMW 7-serie Sedan är BMW X7 en nyckelspelare i satsningen på det mest exklusiva premiumsegmentet. Därför upptaderas nu BMW X7 med ny sofistikerad design och teknik, ungefär samtidigt som lanseringen av den nya generationen av BMW 7-serien.

Exklusiv och progressiv design
BMW X7 har genomgått omfattande designförändringar och utstrålar en kraftfull känsla och närvaro. De mest framträdande förändringarna syns på bilens front och bakre delar. Mest påfallande är de delade strålkastarna som gör debut i nya BMW X7. Högre upp på fronten finns de smala horisontella LED-ljuselementen, som innehåller positionsljus, varselljus och blinkers. Under dessa finns Matrix LED-enheterna för halvljus och helljus med nya funktioner. Dessa lampor visas bara när de är aktiverade. Om så önskas finns även BMW «Iconic Glow» tillgänglig. Då tänds njurgrillen på ett diskret, men extravagant sätt – både när bilen står stilla och i rörelse.

Sett bakifrån kännetecknas nya BMW X7 av den nya strålkastardesignen med tredimensionell skulptur. Den horisontella kromlisten som binder ihop bakljusen är nu innesluten i ett glasskydd.

Nya BMW X7 bär också på en annan stor nyhet. För första gången kan bilen levereras med 23” fälgar, direkt från fabrik.

De som vill ha ett mer sportigt uttryck kan välja M Sport exteriör, som framhäver bilens prestanda ytterligare, genom skarpare och tydligare linjer. Med tillägget BMW Individual kan kunder även välja egna färger och material från översta hyllan.

Lyxig rymlighet och utökad standardutrustning
Det generösa utrymmet inuti nya BMW X7 inkluderar tre stolsrader, givetvis klädda i läder som standard. Mittersta raden har plats för tre passagerare, som tillval går det i stället att få två extra bekväma individuella säten. I båda utföranden kan mittenraden flyttas 14,5 cm i längdriktningen. Elektrisk justering och värme är också standard för alla stolsrader. Bagageutrymmet rymmer 326 liter med alla sätena uppfällda, men kan utökas till 722 liter när tredje stolsraden fälls ner, eller 2 120 liter med även den andra raden nedfälld.

För interiören är BMW Curved display den stora nyheten: Nya BMW X7 får samma böjda infotainmentskärm som BMW iX. Det innefattar också en helt ny generation operativsystem och digitala tjänster. Finsmakare kommer också notera att växelspaken i nya BMW X7 är densamma som i BMW iX. Den skulpterade ljusremsan i instrumentbrädan med egen grafik är ett annat nytt inslag som förstärker känslan av exklusivitet.

Standardutrustningen inkluderar luftfjädring, lädersäten, tredelat panoramasoltak, ambient innerbelysning och fyrazoners luftkonditionering för att nämna några. Bilen kan även levereras med Sky Lounge, där panoramasoltaket är LED-upplyst som en stjärnhimmel, i ett mönster av 15 000 punkter. Infotainmentsystemet har 10 högtalare som standard. Som tillval finns ett Harmon Kardon-system med 16 högtalare – eller ett Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System med 20 högtalare och en effekt på 1 500 watt i 3D.

Finjusterat chassi och nya motorer
Alla chassisystem är sofistikerade för att ge nya BMW X7 bredaste möjliga utbud av sportiga köregenskaper och maximal komfort. Luftfjädringen kan kompletteras med fyrhjulsdrift och ett kamerabaserat system som anpassar dämparinställningen till underlaget framför bilen.

Motorvalen leds av en ny 4,4-liters bensin-V8 i BMW X7 M60i xDrive. Den viktigaste gemensamma egenskapen för de tre tillgängliga motorerna är integrationen av en ny generation 48V mildhybridteknologi. Den kraftfulla startgeneratorn är integrerad i växellådan och bidrar med en extra effekt på 9 kW / 12 hk och ytterligare vridmoment. Krafterna hittar till marken genom en 8-växlad Steptronic-låda och xDrive intelligent fyrhjulsdrift.

De tre motorerna är alla typgodkända enligt EURO 6d och har följande specifikationer:

Modell: Effekt: Drivmoment: 0-100 km/t: Toppfart: C02-utstläpp:
BMW X7

M60i

530 hk 750 Nm 4,7 sek 250 km/t 278 – 303 g/km
BMW X7 xDrive40i 380 hk 520 Nm* 5,8 sek 250 km/t 210 – 240 g/km
BMW X7 xDrive40d 352 hk 700 Nm* 6,1 sek 243 km/t 200-230 g/km

*+ 20 Nm extra vid förstärkning från 48 V mildhybridssystemet

Priser och lansering
De första nya BMW X7-modellerna rullar ut från fabriken i USA från och med augusti. Lanseringar i Europa startar i september, men redan i maj kan de uppgraderade modellerna beställas från svenska återförsäljare.

Priser:

Modell: Pris:
BMW X7 M60i Från 1.225.000 kr
BMW X7 xDrive40i Från 975.000 kr
BMW X7 xDrive40d Från 1.005.000 kr

Källa: BMW

Delad nyhet är dubbel glädje!