Tisdagsträffarna i Löddeköpinge lägger ner

Ett event som lockat tusentals besökare varje vecka sommartid lägger ner – nu blir det inga fler tisdagsträffar för motorintresserade på VikingaTider i Löddeköpinge.

Det är platsen som eventet arrangerats på som skruvar upp sin egen verksamhet ett par hekto, den arkeologiska platsen ska ägna sig åt sin kärnverksamhet och där handlar det ingenting om moderna fordon. Det ska bli mer av den ursprungliga tanken; ett öppet friluftsmuseum med historiska förtecken.

Många gångar har bilträffen besökts av 9.000 personer en vanlig sommartisdag, en träff som varit gratis att besöka och lockat många långväga från hela södra Sverige. Träffen började en gång i Dösjebro och det kom allt ifrån bilägare och hojåkare till flygplansintresserade.

Träffen har passerat 15 år och 300 träffar; nu får motorentusiaster i regionen hitta nåt annat kul att göra. Säkert kommer träffarna på Borgeby Slott locka många av besökarna dit istället – även denna träff hålls tisdagar.

Här en film från 2017 från eventet:

Delad nyhet är dubbel glädje!