Bridgestone kommer att stoppa all produktion i Ryssland samt all export till Ryssland

“Under de senaste veckorna har vi blivit djupt påverkade av kriget i Ukraina och dess inverkan på många oskyldiga människor inklusive våra egna anställda och partners. Vi fördömer all form av våld och hoppas att freden snabbt kan återupprättas. Vårt primära bekymmer i denna kris är säkerheten för våra anställda och deras familjer.” skriver Bridgestone i ett pressmeddelande.

Läs hela texten här under.

Text från Bridgestone

Bridgestone har noggrant utvärderat effekterna av denna utmanande situation. Som ett resultat har vi beslutat att avbryta vår tillverkning i Ryssland, tills vidare. Beslutet träder i kraft kommande fredag den 18 mars efter nödvändiga förberedelser. Företaget har också beslutat att frysa alla nya investeringar och stoppa all export till Ryssland med omedelbar verkan.

Vi fortsätter att ta hand om våra mer än 1000 anställda i vår produktionsanläggning för personbilsdäck i Ulyanovsk samt våra försäljningskontor. Därför kommer vi att stötta våra anställda ekonomiskt vid denna tidpunkt.

När situationen utvecklas kommer Bridgestones globala och regionala ledning att fortsatt noggrant övervaka situationen och flexibelt anpassa planerna när det behövs. Vi förväntar oss att produktionen utanför Ryssland förblir stabil under de kommande veckorna.

De senaste två veckorna har förändrat världen och mer än två och en halv miljoner människor har redan flytt från sina hem. Många av våra anställda har deltagit i spontana volontäraktiviteter för att stödja flyktingarna från Ukraina. Bridgestone EMIA har gjort en donation på 1 miljon euro till Röda Korset, utöver de 2,5 miljoner euro som donerats av Bridgestone Corporation till UNHCR (kontoret för FN:s flyktingkommissariat), och vi kommer att fortsätta att utvärdera hur vi kan hjälpa till att lindra den humanitära krisen.

Källa: Bridgestone

Delad nyhet är dubbel glädje!