Bettingbolagen släpper sina F1-odds inför 2022

Grusmolnen har knappt lagt sig över Abu Dhabi men nu är det snart dags för en ny fartfylld F1-säsong, både för fansen och bettingportalerna. Men vilka bets är smartast i 2022 års Formel 1-turnering?

Hamilton och Verstappen storfavoriter i F1 2022

Det är fortfarande några veckor kvar tills startskottet för nya Formel 1 men redan nu har flertalet bettingportaler börjat erbjuda riskfritt spel och detta kan mycket väl vara det perfekta tillfället att lägga en tidig satsning på årets F1-favoriter.

Formel 1 pågår i 8 månader med deltävlingar i bland annat Saudiarabien, Storbritannien, Dubai och Spanien. Det här är juvelen bland motorsportsevenemang, ett VM som lockar till sig allt från racefans till kändisar, något som har gjort F1 till en av världens största och rikaste sportturneringar.

Kommer Mercedes att fortsätta dominera?
Efter att ha vunnit i Singapore trots att favoriterna var Ferrari och Red Bull råder det inga tvivel om att Lewis Hamilton och Mercedes har ett stryptag om Formel 1 världstitlarna. Nu har dessutom George Russell, som tidigare tävlat för Williams, blivit stallkamrat med Hamilton i Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Frågan är om det räcker hela vägen. Förra säsongen tog stjärnskottet Max Verstappen VM-titlen i F1. Kort därefter lämnade Mercedes in en protest mot resultatet. En av anledningarna var att säkerhetsbilen tagits in i slutet av loppet, något som enligt Mercedes inte är tillåtet enligt det sportsliga reglementet. Sett till oddsen är Lewis Hamilton fortfarande en storfavorit och han har goda chanser att kamma hem sin åttonde titel i turneringen. Som det ser ut just nu kan precis vad som helst hända under den nya säsongen av Formel 1.

Vem blir bäst i år?
Vem som tar hem titeln i år är än så länge en gåta. Det blev en helt makalös 2021 säsong med drama på hög nivå. Efter en imponerande start såg det ut som att Hamilton skulle behålla ledningen ända in i mål. Men sen blev det krasch och omstart – och Verstappen körde om Hamilton och tog sin allra första världsmästartitel i Formel 1.

Nu har Hamilton försvunnit från radarn. Han har bland annat stängt ner sina sociala medier och avföljt både Mercedes och Formel 1. Han har inte heller deltagit i offentliga tillställningar sen förlusten mot Verstappen. Många undrar oroligt om han valt att sluta i Formel 1 istället för att satsa på att vinna sin åttonde titel. Nästa år startar dessutom F1 med ett helt nytt regelverk. Max Verstappen är en värdig motståndare och Hamilton har också fått en ny, ambitiös och populär teamkollega som är George Russell. Tiden får utvisa om Hamilton kommer tillbaka och gör revansch på banan i Bahrain.

Delad nyhet är dubbel glädje!