Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact

Med nya UltraContact erbjuder Continental ett sommardäck med fokus på lång livslängd – ett slittåligt däck med låga bullernivåer och goda egenskaper på vått underlag. Gummiblandningen, kallad YellowChill, är uppdaterad och däckmönstret designat för att kombinera fler kilometer och maximal slittålighet med säkra köregenskaper och lågt rullmotstånd på bästa sätt.

Det nya däckmönstret är framtaget för att minska slitaget på däcket och därmed också förlänga dess livslängd. Kombinationen av flertalet sajpningar med solida ribbor i slitbanan ger en hög stabilitet då trycket fördelas jämnt över hela kontaktytan. Många av dimensionerna är dessutom utrustade med fälgkantsskydd som ger ytterligare skydd längst ner på däckets sidovägg.

En av de viktigaste egenskaperna vid utvecklingen av däck är att korta bromssträckor på både vått och torrt underlag. UltraContact säkerställer detta genom åtskilliga tvärgående mönsterspår i olika vinklar för att effektivt kunna leda bort vatten. Dessa är dessutom avfasade vilket förbättrar egenskaperna ytterligare och ser till att däcket hela tiden har kontakt med vägen. För att minska bullret från däcken och öka komforten så har även så kallade ”noise-breakers” placerats i mönsterspåren. Detta bryter ljudvågor och ger en tystare kupé.

UltraContact fungerar lika bra till elbilar som till bilar med förbränningsmotorer. Detta framgår även av däckets EU-märkning som uppfyller kraven för den högsta nivån vid inbromsning på vått underlag (A) samtidigt som däcket har det näst högsta betyget för rullmotstånd (B). Vad gäller bullernivå så har UltraContact, beroende på dimension, antingen högsta (A) eller näst högsta betyget (B).

UltraContact lanseras i början av 2022 och över 80 artiklar kommer att finnas i sortimentet under året. Fler dimensioner kommer även att läggas till nästa år.

Källa: Continental

Delad nyhet är dubbel glädje!