2022 års Mazda MX-5 – här är nyheterna

Mazda släpper idag information om 2022 års uppgradering för sin roadster MX-5 (Miata). Nästa års modell kommer med en ny funktionalitet som vässar köregenskaperna, samt en ny färg för läderklädseln, en ny sufflett och en ny metalliclack.

Mazdas ingenjörer har utvecklat ett nytt system som kallas Kinematic Posture Control (KPC). Systemet är till för att förbättra bilens balans och precision vid hård kurvtagning och registrerar skillnaden i hastighet mellan bakhjulen i den aktuella kurvan, för att applicera ett väl avvägt bromstryck för bakdäcket som går i innerspår. Det skapar en naturlig vridning runt bilens tyngdpunkt och gör även att bilens inre bakhjul sätter sig något, vilket motverkar bilens krängning. Ytterligare en fördel är att systemet inte adderar någon extra vikt, vilket är positivt eftersom låg vikt och rätt viktfördelning mellan fram- och bakaxeln alltid har haft hög prioritet för MX-5.

Nya val

2022 års MX-5 kommer även att finnas tillgänglig med ny läderklädsel som kallas Terracotta, i tillägg till den vanliga svarta läderklädseln samt Sportutförandet med Recarostolar i Alcantara, vilka fortsatt kommer att erbjudas i programmet. MX-5 Roadster kommer för första gången också att få en alternativ sufflett till den traditionellt svarta, nu i en mörkblå nyans. Alla varianter kommer även att erbjudas i den nya exteriörfärgen Platinum Quartz.

2022 års Mazda MX-5 kommer till Sverige i början av mars, priser presenteras senare.

Källa: Mazda

Delad nyhet är dubbel glädje!