BMW Concept XM visas upp för första gången

Till BMW M:s 50-årsjubileum släpper fordonstillverkaren en ny fristående modell – BMW Concept XM. Bilen kommer enbart som laddhybrid och blir den hittills kraftfullaste BMW M-modellen, när produktionen väntas ta fart i slutet av 2022.

För första gången sedan den legendariska BMW M1 presenteras nu en helt ny fristående modell utvecklad av BMW M GmbH. BMW Concept XM är den kraftfullaste M-bilen någonsin och debuterar i samband med att BMW M firar 50-årsjubileum nästa år. Produktionen väntas ta fart i slutet av 2022 i Group Plant Spartanburg i USA, vilket är den viktigaste försäljningsmarknaden för den nya högpresterande bilen. Bilen kommer enbart som laddhybrid och exklusivt som M-modell.

Den nyutvecklade drivlinan i BMW Concept XM kombinerar en V8-motor tillsammans med en högpresterande elmotor med maximal effekt på 750 hk och ett vridmoment på 1 000 Nm. Drivlinan har en total elektrisk räckvidd på 80 km. Som det första högpresterande elektrifierade fordonet från BMW M GmbH visar nya BMW Concept XM vägen för M-segmentets framtid.

”BMW Concept XM representerar en fullständig omformning av högpresterande fordon. Bilen understryker BMW M GmbH:s förmåga att bryta och tänja på etablerade normer för att erbjuda kunder den ultimata körupplevelsen”, säger Franciscus van Meel, VD för BMW M GmbH.

Ny kraftfull design

I BMW Concept XM debuterar en ny, progressiv frontdesign som kommer att klä BMW:s framtida lyxmodeller från och med 2022. Den nya designen är djärv och robust vilket representerar ett kraftfullt uttryck bortom spelets alla regler. Bland fokuspunkterna är de smala ikoniska lyktorna och den iögonfallande konturbelysningen på njurgrillen som betonar frontens dynamiska karaktär.

Sportighet i kombination med lyx och utrymme

I interiören av BMW Concept XM hittar föraren en distinkt M-tolkning av förarfokuserad cockpitdesign. Genom högkvalitativa material i brunt läder, koppar och kolfiber skapar man en bro mellan lyx och sportighet. Det orubbliga förarfokuset i fronten står dock i kontrast till den extravaganta och lyxiga lounge-liknande atmosfären i den bakre delen. M Loungen har en banbrytande design som kombinerar exklusiva material med tonade sidorutor, djupa sitsar och ett upplyst innertak, som ger en känsla av integritet, lyx och avkoppling.

Källa: BWM

Lite “speciell” musikvideo med bilen:

Delad nyhet är dubbel glädje!