Porsche lanserar Panamera Platinum Edition

Porsche Panamera kommer nu i en ny version, Panamera Platinum Edition. Specialmodellen av Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid kombinerar diskreta detaljer i Satin Platinum med utökad standardutrustning.

Pressrelease från Porsche

Många tillval med hög efterfrågan ingår redan i Platinum Editions standardutrustning. Till exempel ingår luftfjädring med Porsche Active Suspension Management (PASM), ytterbackspeglar med automatisk avbländning, LED Matrix-strålkastare med Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), panoramatak, parkeringsassistent med backkamera, och till hybridmodellerna en kraftigare fordonsmonterad laddare för AC med 7,2 kW laddningseffekt.

21″-fälgar i Exclusive Design Sport, lackerade i Satin Platinum, högglanssvarta sportavgasrör, tonade rutor, fönsterlister i högglanssvart och bakljus i Exclusive Design understryker bilens dynamiska elegans.

Panamera Platinum Edition är lätt att identifiera på de modellspecifika detaljerna lackerade i Satin Platinum, till exempel luftutsläppen bakom framhjulen, det bakre Porsche-emblemet och modellbeteckningen, och på hybridmodellerna, den sidomonterade ”e-hybrid”-logotypen. Som tillval finns 20-tums Panamera Style-fälgar lackerade i Satin Platinum.

Som avrundning en analog klocka

Den lyxiga framtoningen fortsätter inuti med GT-sportratt, Power Steering Plus, filbytesassistent, mjukstängande dörrar med komfortöppning, 14-vägs elstolar fram med minnesfunktion, eluppvärmt baksäte, BOSE® Surround Sound system, interiörpaket i svart borstad aluminium och Porsche-vapnet präglat på nackskydden. Utöver det har inredningen exklusiva särskiljande detaljer: dörrtrösklarna är tillverkade i svart borstad aluminium med Platinum Edition-logotyp. Alla Platinum Edition-modeller är också som standard utrustade med en analog klocka placerad på instrumentpanelen.

Platinum Edition finns tillgänglig för Panamera 4 och Panamera 4 E-Hybrid. I Europa är det exklusiva utförandet också tillgängligt på motsvarade Sport Turismo-modeller. Porsche Panamera 4 Platinum Edition kan beställas från och med nu och svenska priser börjar på 1 070 000 kronor. Modellen får världspremiär på Los Angeles Auto Show den 17 november och de första bilarna levereras i februari 2022.

Källa: Porsche

Delad nyhet är dubbel glädje!