Nya trenden: Nu tittar vi mer på elbilar än bensinbilar

Andrahandsmarknaden för elbilar är minst sagt stekhet och sedan augusti har priset på en begagnad elbil på Blocket ökat med 25 procent. Nu syns suget efter elbilar också på andra fronter. För första gången tittar Blockets besökare mer på elbilar än på andra biltyper. I oktober fick en elbil på Blocket i snitt 43 procent fler visningar per dag än en bensinbil.

– Det är en milstolpe för begagnade elbilar som visar att intresset är större än någonsin tidigare. Svenskarna är helt klart sugna på elbil, men prisbilden gör det fortfarande svårt för många att ta det sista steget. Det är något vi tror kommer att förändras i takt med att utbudet av elbilar blir större de kommande åren, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Elbilar fortsätter rusa i pris

Medianpriset för en begagnad elbil fortsätter också att stiga. Mellan augusti och oktober har medianpriset för en elbil ökat med 25 procent. Motsvarande siffra för en bensinbil är 3,8 procent.

– Det är spännande att se prisutvecklingen på begagnade elbilar. I vissa fall kan det till och med vara så att värdeminskningen i princip är obefintlig och du kan sälja bilen för samma pris du köpte den för, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Mest sålda elbilarna på Blocket i oktober 2021:

Renault Zoe
Nissan Leaf
Volkswagen
Tesla Model S
Kia Niro

Mest sålda elbilarna på Blocket hittills i år:

Renault Zoe
Kia e-Niro
Volkswagen ID.3
Tesla Model 3
Nissan Leaf
Volkswagen E-Golf
Tesla Model S
Hyundai Ioniq
BMW I3S
Hyundai Kona

Så mycket har medianpriset för olika bränsletyper gått upp aug-oktober 2021:

Elbilar

Upp 25 procent sedan augusti

Dieselbilar

Upp 4,8 procent sedan augusti

Bensinbilar

Upp 3,8 procent sedan augusti

Statistiken avser bilar registrerade 2011-2021 med miltal från 1 000-14 999.

Källa: Blocket

Delad nyhet är dubbel glädje!