Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar historiskt STCC-silver

Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev in sig i historieböckerna som första kvinnliga förare på medaljplats i STCC TCR Scandinavia efter årets andra seger under finalhelgen på Ring Knutstorp i Skåne.

“Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år.”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky och fortsätter, “Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har vart topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärlig. Jag är bara så stolt och jätteglad.”

Redan krönta mästaren Robert Dahlgren segrade i andra tävlingen av säsongsfinalen framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky och säkrade därmed CUPRA Dealer Team – PWR Racings nionde dubbelseger för året.

“Vi har haft en helt otrolig helg, och det verkligen vart en teamhelg. Vi har jobbat för att hjälpa Mikaela till en andraplats och det känns jätteroligt. Det känns som vi har haft bra fart i bilen hela helgen så jag är jättenöjd, vilken avslutning på en helt fantastisk säsong.”, säger Robert Dahlgren.

“Vi på CUPRA Sverige är så tacksamma och imponerade av Mikaela och Robert som i våra tävlingsbilar, CUPRA Leon Competicíon, har skapat magi under hela STCC-säsongen 2021. Varje deltävling har inneburit ytterligare segrar och de har gång på gång visat vilka otroligt starka förare de är. Vi vill också rikta ett stort tack till alla hos PWR Racing, våra CUPRA återförsäljare och övriga sponsorer som möjliggjort denna fantastiska racingsäsong.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

STCC 2021-säsongen går till historien som PWR Racings bästa någonsin med förartiteln, teamtiteln, 13 segrar och 26 pallplatser.

“Det är svårt att sätta ord på årets säsong. Vi har överträffat alla våra förväntningar. Robert och Mikaela har kört fantastiskt under årets säsong och tillsammans med alla i teamet gjort vårt bästa totalresultat någonsin möjligt. Ett enormt stort tack till alla partners och inblandade i teamet.”, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Källa: CUPRA

Delad nyhet är dubbel glädje!