Renault 5 vinner Concept Car of the Year

Fräsiga elbilskonceptet baserat på den gamla klassikern med samma namn har fått ta emot ett pris för sin design, “Concept Car of the Year” i Car Design News omröstning. 

Pressrelease från Renault

Renaults designteam har skapat nya Renault 5 som har tydliga designmässiga och funktionella likheter med den ursprungliga och ikoniska Renault 5. Precis som originalet är Renault 5 Prototype en kompakt bil full av charm och en bil som skickar en av Renaults tidlösa favoriter in i framtiden med ett 100% elektrisk fotavtryck.

Renault 5 Prototype hedrades som Concept Car of the Year i hård konkurrens med andra bilmärkens konceptbilar.

Hos Renault var Gilles Vidal – VD för Renault Design – givetvis väldigt hedrad.

När R5 Prototype vinner priset Car Design News Awards i Concept Car of the Year betyder det enormt mycket för Renaults dedikerade designteam, speciellt eftersom priset faktiskt delas ut av en jury av fantastiska bildesigners. Vi är oerhört stolta. Och vi är oerhört stolta över hur Renault 5 Prototype har mottagits – både av pressen och av allmänt intresserade bilköpare. När Renault 5 är klar för försäljning 2024 kommer mer än 90% av dess yttre design vara identisk med prototypen”, säger Gilles Vidal i samband med prisutdelningen.

Källa: Renault

Delad nyhet är dubbel glädje!