Kolla fräna lilla elbilen Microlino

Sköna BMW Isetta-vibbar i schweiziska lilla elbilen Microlino som närmar sig produktion. Med 17 hk och 118 Nm men en peak på 25 hk går det med raska steg; 0-50 på 5 sekunder och toppfarten är 90 km/h! Och dörren öppnas precis som på bilen den påminner om – rakt fram.

“Flaggskeppet” i modellserien heter Competizione och den kommer i häftiga färgkombinationer; Gotham Antracit, Londongrön, Torino Aluminium med flera.

Batterierna kommer i tre versioner där man tar sig 95 km på ett 6 kWh-batteri, 175 km med 10,5 kWh och 230 km med 14 kWh batteri. Priset ska landa runt 12.500 Euro, och produktionen ska starta i Turin i år. Man hoppas kunna bygga 7.500 om året och redan har man tagit emot 24.000 förhandsbeställningar.

Företaget släpper även en trehjulig vespa (Microletta) och en elsparkcykel i ett par utföranden.

Fler bilder på Microlino

Delad nyhet är dubbel glädje!