Klintberg & Way köper Norrlands Custom AB

Den för jänkefantaster så viktiga grossisten Norrlands Custom köps nu av KW Parts AB, vilket tillsammans skapar Europas bredaste och mest kompletta sortiment till amerikanska bilar.

Norrlands Custom, som grundades 1971, är idag en av Sveriges ledande grossister av eftermarknadsdelar till amerikanska bilar. Med djup kompetens och erfarenhet, en välutvecklad och exakt reservdelskatalog samt tillsammans med ett brett lagerfört sortiment av reservdelar har bolaget ett gott renommé och bred kundbas i hela Sverige. Med KW Parts befintliga erbjudande inom reservdelar och tillbehör, inte minst som officiell distributör av reservdelar från såväl General Motors som Mopar, kompletterar bolagen varandra mycket väl och skapar en stark plattform för fortsatt tillväxt.

”Genom förvärvet av Norrlands Custom knyter vi till oss viktig och djup kompetens samt ett komplett sortiment till klassiska amerikanska bilar. Tillsammans med KW Parts befintliga utbud av originaldelar och tillbehör kan vi nu erbjuda Europas i särklass bredaste sortiment till alla som kör en Amerikansk bil, oavsett årsmodell” säger Anders Molander, VD för Klintberg & Way Group.

”Efter 50 år i branschen har Norrlands Custom fått en ny stark ägare som tillsammans med KW Parts tar steget ut i Europa. Bolaget ligger mig varmt om hjärtat och det känns det bra att de nya ägarna vill fortsätta utveckla företaget” säger Sune Eklund, VD och ägare av Norrlands Custom.

Källa: Hedin Group

Delad nyhet är dubbel glädje!