Svenska priser på nya BMW 2-serie

Nya BMW 2-serie Coupé hade världspremiär på Goodwood Festival of Speed i England i torsdags. Den är längre och bredare än förra generationen. Här hittar du BMW:s text om bilen – svenska priser på nya 2-serie underst!

När nya BMW 2-serie Coupé når marknaden i början på 2022 kommer svenska kunder att kunna välja mellan två varianter: Prestandavarianten BMW M240i xDrive Coupé – som använder sin 374 hästkrafter starka 6-cylindriga motor och intelligenta fyrhjulsdrift till att skapa en körupplevelse fylld med känslomässig rikedom, eller BMW 220i Coupé, som har en 4-cylindrig bensinmotor och bakhjulsdrift.

Ett fordonskoncept med fokus på sport

Nya BMW 2-serie Coupé handlar om att erbjuda smidig och precis hantering i de mest dynamiska situationerna. Fordonskonceptet är utformat för att skapa ideala förutsättningar för sportig förträfflighet, med kompakta dimensioner, intelligent lättviktsdesign av kaross och chassi, närmast perfekt viktfördelning 50: 50 samt optimerad aerodynamik. Detta ger nya BMW 2-serie Coupé en smidighet, precision och kurvdynamik som tar ett betydande kliv framåt jämfört med föregångaren.

Nya 2-serie Coupé är 105 mm längre och 64 mm bredare än sin föregångare, men har samtidigt blivit 28 mm lägre, med en fordonshöjd på 1 390 millimeter. Andra faktorer i det kraftfulla och atletiska utseendet är den breda hjulbasen, på 2741 millimeter, och en spårbredd på 1 575 millimeter vid framaxeln och 1587 millimeter på bakaxeln. För BMW M240i xDrive Coupé innebär det +63 mm fram och +35 mm bak jämfört med tidigare modellen, vilket gynnar kurvtagningsdynamiken.

Iögonfallande front: strålkastare och BMW-njurar i exklusiv design

Tredimensionella ytor, triangulära former och diagonala linjer bildar den slående fronten på nya BMW 2-serie Coupé. Detta kompletteras av framträdande, utsvängda hjulhus och en muskulös ”power dome” mitt på motorhuven, som hintar om bilens sportiga köregenskaper. Den BMW-typiska grillen har en horisontell design med vertikalt placerade luftklaffar i mitten istället för de traditionella stängerna. Strålkastarna är inspirerade av de legendariska BMW 02-modellerna, med en singelenhet i cirkulär design.

Övriga höjdpunkter

Exceptionell körbarhet med sofistikerade chassikomponenter som ursprungligen var designade för BMW 4-serien och som nu anpassats speciellt för nya BMW 2-serie Coupé.
Som tillval finns M Sport-fjädring med variabel sportstyrning. Detta utgör även grunden för det modellspecifika chassit på nya BMW M240i xDrive Coupé. Denna prestandavariant levereras också med M Sport-bromssystem och M Sport-differential baktill. Som tillval finns adaptiv M-fjädring med elektroniskt styrda stötdämpare.
Bagageutrymmet har en kapacitet på 390 liter, och bjuder på mångsidighet med ett standard 40: 20: 40 delat baksäte med nedfällbart ryggstöd. En avtagbar dragkrok finns som tillval, med en tillåten släpvagnslast på 1 600 kg.
Nya BMW Operating System 7 som standard ihop med en rad avancerade digitala tjänster: BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music och Remote Software Upgrades.
BMW Live Cockpit som standard, som består av iDrive-operativsystemet med 8,8-tums kontrollskärm och en 5,1-tums färgskärm i instrumentklustret. BMW Live Cockpit Professional som tillval, med en helt digital skärmgruppering och ett högupplöst instrumentkluster bakom ratten med en skärmdiagonal på 12,3 tum och en 10,25-tums kontrollskärm.
Teknisk data

BMW M240i xDrive Coupé

Motor: Rak 6-cylinders bensinmotor
Max. effekt: 374 hk (34 hk mer än föregångaren)
Max. vridmoment: 500 Nm
Sprint 0 till 100 km/h: 4,3 sekunder
Förbrukning: Sammanlagd bränsleförbrukning: 8,8 – 8,1 l per 100 km, CO2-utsläpp: 200 – 185 g/km (enligt WLTP-cykeln).

BMW 220i Coupé

Motor: Rak 4-cylindrig bensinmotor (med minskade utsläpp tack vare ett integrerat avgasrör i cylinderhuvudet).
Max. effekt: 184 hk
Max. vridmoment: 300 Nm
Sprint 0 till 100 km/h: 7,5 sekunder
Förbrukning: Sammanlagd bränsleförbrukning: 6,8 – 6,3 liter per 100 kilometer; CO2-utsläpp kombinerat: 155 – 144 gram per kilometer (enligt WLTP-cykeln)

Svenska priser:
BMW M240i xDrive: 550.000 SEK
BMW 220i: 359.000 SEK

Källa: BMW

Delad nyhet är dubbel glädje!