Hedin Performance Cars AB förvärvar Porsche Center Umeå

Hedin Performance Cars AB, dotterbolag till I.A. Hedin Bil AB, växer genom förvärvet av ytterligare ett Porsche Center.

Hedin Bil förvärvar Porsche Center Umeå (AutoFlorio AB). Övertaget sker den 1 september och verksamheten inom AutoFlorio kommer att integreras med Hedin Performance Cars befintliga verksamhet inom affären Porsche. Övertaget är villkorat av Konkurrensverkets godkännande.

Tillsammans med det Porsche Center som byggs i Linköping blir anläggningen i Umeå bolagets femte Porsche Center i Sverige, och nummer nio i ordningen inräknat anläggningarna i Norge.

– Sedan 2017 representerar vi Porsche på den svenska marknaden och vi fortsätter att satsa i Sverige. Porsche ligger i framkant avseende elektrifiering med över 50 % levererade laddbara bilar under år 2020, och en prognos för år 2021 på 60 %. Vi är mycket glada över etableringen i Umeå och utökar därmed vårt starka partnerskap med Porsche. Vi positionerar oss nu för de bästa förutsättningarna att leverera en kundupplevelse av högsta klass. Vi är mycket stolta över möjligheten att driva vidare ett så fint bolag, säger Rickard Magnusson, VD.

Ca 8 personer kommer sysselsättas och man beräknar sälja ca 200 fordon innevarande år med en beräknad omsättning på ca 225 Mkr.

Porsche Center Umeå är belägen på Gräddvägen 15C.

Framtida planer för norra Sverige
Porsche fortsätter att växa i Sverige, och en stor del av tillväxten kan tillskrivas stark efterfrågan
på de populära laddbara bilmodellerna från Porsche. Hedin Performance Cars stärker ytterligare sin position på marknaden genom steget in i norra Sverige.

– Inom ett par år planerar vi att expandera ytterligare i norra Sverige genom att öppna ett Porsche Center i Luleå, där vi beräknar att sälja 150 bilar och skapar samtidigt 6–8 nya arbetstillfällen, säger Rickard Magnusson.

– Porsche Sverige har sedan flera år ett gott samarbete med Hedin Performance Cars och vi ser fram emot att tillsammans få fortsätta utveckla affären Porsche i vårt nordligaste marknadsområde, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Båda parter ser spännande möjligheter i den här affären, inte minst genom de investeringar som görs i regionen kopplat till elektrifiering av bilindustrin.

Källa: Hedin Bil

Delad nyhet är dubbel glädje!