Nya Porsche 911 GT3 med Touring-paket

En högprestandamaskin som föredrar att hålla låg profil – nya Porsche 911 GT3 med Touring-paket. Den sjunde versionen av den kraftfulla GT-bilen med 510 hk kan nu beställas med det utrustningspaket som var så extremt uppskattat hos föregångaren.

Den puristiska versionen av 911 GT3, med en tjänstevikt på endast 1 493 kg, kommer som standard med en sexväxlad GT-sportväxellåda. För första gången kan Touring-paketet nu också kombineras med en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (PDK).

Den mest iögonfallande exteriöra skillnaden är avsaknaden av den fasta bakre vingen från 911 GT3. Det nödvändiga marktrycket i höga hastigheter garanteras av en automatiskt uppfällbar bakre spoiler, som samtidigt ger bilen en mer lågmäld framtoning. Silverfärgade fönsterlister i högglansanodiserad aluminium är andradetaljer som understryker nykomlingens diskreta utseende.

Frampartiet är lackerat i samma färg som karossen. Den eleganta inredningen med omfattande användning av svarta läderdetaljer är tillgänglig exklusivt för GT3-modellen med Touring-paket. Instrumentpanelens framsida och dörrsidornas övre del har en speciell prägling.

Namnet ”Touring-paket” kommer från en utrustningsvariant som fanns till 911 Carrera RS av årsmodell 1973. Redan då var fokus på en puristisk 911-design och en elegant klassisk interiör. Porsche återupplivade idén 2017 och erbjöd för första gången Touring-paketet till 911 GT3 ur generation 991. Sedan dess har den här varianten framför allt tilltalat fans av förstklassiga sportbilar med en uttalad passion för klassisk körglädje i ett diskret format.

Prestanda utan att synas: yttre och inre detaljer

I bakluckans luftintag sitter logotypen GT3 Touring med sin unika design. Sidorutornas lister och sportavgassystemets ändrör är silverfärgade. De här detaljerna erhålls i en sidenmatt svart finish om man väljer till det svarta exteriörpaketet till Touring-paketet. Då är också strålkastarna mörktonade.

Inuti har 911 GT3 med Touring-paket den klassiska sportbilskänslan. Rattkransen, knoppen till växelspaken/växelväljaren, mittkonsolen, dörrsidornas armstöd och handtagen för att stänga dörrarna är alla klädda i svart skinn. Interiören i delläder har svarta sömmar. Stolarnas mittparti är klädda med svart tyg och även innertaket är svart. På nackstöden är Porsches vapensköld inpräglad. Dörrtrösklarna och dekorlisterna på instrumentpanelen och mittkonsolen är gjorda av borstad svart aluminium.

Porsche erbjuder också nästan alla tillvalsmöjligheter till 911 GT3 i kombination med Touring-paketet. Däribland alla exteriörfärger och färger till fälgarna, LED-strålkastare med Porsche Dynamic Light System och Porsche Dynamic Light System Plus, olika assistanssystem, keramiska bromsar PCCB, lyftsystem för framaxeln, alla varianter av stolar, Sport Chrono-paket och olika ljudsystem.

Porsche Design erbjuder också en mycket speciell kronograf till de kunder som väljer 911 GT3 med Touring-paket. Klockan är försedd med ett urverk med flyback-funktion. Rotorn är utformad för att likna bilens fälgar och finns i sex olika versioner för att motsvara bilens specifikation. Urtavlan har en matt finish i Agate Grey Metallic medan de lysande gula kronografvisarna har samma färg som bilens varvräknare. Kronografen till 911 GT3 med Touring-paket har ett Porsche läderarmband med ”GT3”-prägling och svarta dekorativa sömmar. Kronografen tillverkas i Porsches eget schweiziska urmakeri och är exklusivt reserverat för ägarna till 911 GT3 med Touring-paket.

Med know-how från motorsport: 911 GT3

I den sjunde versionen av den här högprestandamodellen har Porsche infört raceteknik i en produktionsmodell på ett ännu mer systematiskt sätt än tidigare. Framaxeln med dubbla länkarmar, såväl som kompromisslösa aerodynamiska hjälpmedel som bakre vinge med svanhalsinfästning och den markanta diffusorn kommer ursprungligen från den framgångsrika tävlingsmodellen 911 RSR GT, och den 375 kW (510 hk) starka 4,0-liters boxermotorn bygger på drivlinan i 911 GT3 R som testats och utprovats i långdistansracing.

Trots bredare kaross, större hjul och fler tekniska detaljer är nya 911 GT3 inte tyngre än föregångaren. Den väger 1 493 kg med manuell växellåda och 1 510 kg med dubbelkopplingslåda (PDK). Motorhuven gjord av kolfiberförstärkt plats (CFRP), lättviktsglas i rutorna och smidda aluminiumfälgar är exempel på fokus på viktbesparing, liksom också det lättviktssportavgassystemet.

Tävlingsgenerna märks i praktiskt taget alla detaljer i nya 911 GT3. Förarplatsen är för första gången utrustad med en så kallad Track Screen. Med ett knapptryck reduceras informationen i de digitala displayerna till vänster och höger om varvräknaren till att visa viktig information om däcktryck, oljetryck, olje- och kylvattentemperatur samt bränslenivå. 911 GT3 har en lättillgänglig Mode Switch på ratten. Den underlättar snabba växlingar mellan Normal-inställning och de individuellt anpassningsbara Sport- och Track-inställningarna.

Porsche 911 GT3 kostar från 1 840 000 kronor. Touring-paketet kan beställas som tillval utan extra kostnad.

Källa: Porsche

Delad nyhet är dubbel glädje!