Davids Volvo är gjord av legobitar

Visste du att det finns en Volvo som konstruerats helt av legobitar? David Gustafsson är en professionell legobyggare sedan 2018. För knappt ett år sen gästade han TV4:s program Legomasters där han kammade hem storvinsten som bestod av “sjuka mängder lego”. Nu förvandlas de till en Volvo i skala 1:1!

– Vi vann sjuka mängder lego, och för att göra av med det så tänkte jag bygga min egna bil i fullskala som jag sagt på skoj sedan jag var 10 att jag ska göra en dag, säger David Gustafsson, professionell legobyggare.

Legobilen fick även bära ABS Wheels fälgar då den riktiga Volvon också hade det. Allt började som en barndomsdröm.

– Jag köpte Platinum-fälgarna på ABS Wheels förra sommaren till min riktiga V70 så då fick det ju bli en uppsättning till Lego-V70:n.

ABS Wheels valde att ställa lite frågor kring lego-bilen.

Hur länge har du jobbat som legoproffs?

– Jag har jobbat med att bygga Lego sedan 2018, men byggt på fritiden sedan 2000, säger David.

Blir din nästa plan att göra fälgar av lego?

– Det hade tveklöst varit häftigt att bygga något sådant, om inte annat att bygga en fälg i Lego bara för uppvisnings skull. Att de på legobilen inte är i Lego är för att de ska hålla för vikten och för att bilen ska kunna rulla och svänga, avslutar David.

ABS Wheels har följt projektet och dokumenterat bilder för att lista projektet i sin wall of fame på huvudkontoret i Arlandastad.

– Det här är fantastiskt och vi älskar nytänkande och drivna ungdomar som kommer på såna här saker säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD och ägare.

Legobilen som ska efterlikna Davids Volvo lanseras inom kort, ännu finns det lite finputs kvar.

Källa: ABS Wheels

Delad nyhet är dubbel glädje!