Säljstart för den mest exklusiva S-Klassen någonsin

Mercedes-Maybach S-Klass är den allra exklusivaste modellen i märkets utbud. Nu är det svensk säljstart för den senaste och tekniskt mest avancerade versionen någonsin. För den som vill ha ännu mer än vad S-Klass erbjuder finns här 18 cm ytterligare axelavstånd och komfort i överflöd. Priset börjar på ca 1.912.000 kronor.

Den som väljer en Mercedes-Maybach S-Klass gör det med stor sannolikhet utan att provköra. Här är det snarare provåka som gäller, eftersom detta är en bil med baksätespassagerarna i högsätet. Med 18 cm mer benutrymme jämfört med redan extremt rymliga långa versionen av S-Klass är detta en bil för långa arbetsdagar och långa resor. Där i allmänhet en chaufför sitter bakom ratten medan passageraren arbetar eller vilar. Styrbar bakaxel gör att den trots sina 5,4 meter är mycket lätt att manövrera även i tät stadstrafik.

En stor del av kunderna lär beställa sin bil i den för märket typiska 2-tonslacken som signalerar att det just är en Mercedes-Maybach som kommer. Tvåtonslacken finns i tio olika färgställningar och alla har en tunn handmålad pin-stripe som avdelare mellan nyanserna.
Bland de många unika tekniska lösningarna finns bland annat aktiv-brusreducering av samma typ som i hörlurar. Men här är det vägbullret som försvinner i hela kupén med hjälp av samma princip. Resultatet är en bil som upplevs tystare än vad man kan tro är möjligt.
De bakre dörrarna går att öppna elektriskt och liksom många andra av bilens funktioner går de att styra med gester i luften. Dörrarna öppnas inte om det finns andra fordon i närheten.

Bilen känner också av om det finns passagerare i baksätet och höjer i så fall nackstöden.
Infotainmentsystemet MBUX har här också fått en baksätesversion med två stora skärmar.
För den som vill kunna fira sina framgångar med extra glans går det också att beställa ett par försilvrade champagneskålar med vidhängande förvaringsutrymme.
Mercedes-Maybach S-Klass säljs i två utföranden: S 580 4MATIC med mildhybrid V8 på 503 hästkrafter (700 Nm) kostar från 1.912.000 kronor. Med V12-motor är effekten 612 hästkrafter och vridmomentet hela 900 Nm. Priset börjar då på 2.635.000 kronor. Med V8 går 0-100 på 4,8 sekunder och med V12 på 4,5 sekunder. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/tim.

Källa: Mercedes

Delad nyhet är dubbel glädje!