Hejdå Renault Sport – får namnet Alpine och ska elektrifieras

Den 1 maj bytte Renault Sport namn till Alpine och framtiden blir elektrifierad. Kunskapen och passionen från teamet, placerade i Les Ulis, kommer även fortsättningsvis vara hjärtat i Alpines strategi.

Från första maj 2021 heter Renault Sport Cars istället Alpine Cars. Namnändringen skedde som en del i Renaultgruppens utveckling av sina sportbilsmodeller och skapandet av Alpine Business Unit.

”Efter att Groupe Renault omorganiserat sin verksamhet utifrån varumärke är det viktigt att de olika avdelningarna som utgör Business Unit får namnet Alpine Cars som förkroppsligar märkets värderingar och ambitioner. Alpine Cars strävar efter att vara ett förstklassigt sportbilsmärke inom innovation och teknik som ligger i framkant. Alpine Cars, med sin expertis och erfarenhet av sportbilar, är vår viktigaste enhet för att nå dessa mål, säger Laurent Rossi, VD Alpine.

Namnbytet är startpunkten för den redan pågående framtidsutvecklingen av den 100% elektrifierade Alpine-serien och tekniska diskussioner förda med Alpine Racing teamen. Kunskapen och passionen som finns i teamen bakom de ikoniska modellerna R5 Turbo, Clio V6, Mégane R.S. Trophy och Nya Alpine A110 är stora tillgångar. Tillsammans med utvecklingen av Alpines produktsortiment kommer teamen fortsätta stötta sina R.S.-kunder och nätverket.

”Genom att bli Alpine Cars ger sig teamen in i en ny dynamik, med flera projekt som genomförs med stöd av Alpine Racing-teamen och Renaultgruppens verksamheter. Det är en extremt spännande tid som väntar för våra ingenjörer” säger Robert Bonetto, Product Performance and Engineering Director, Alpine.

Källa: Alpine

Delad nyhet är dubbel glädje!