GTX – ny beteckning för el- och fyrhjulsdrivna sportiga VW

Precis som vi är vana vid att GTI och numera även GTE är sportiga folkor blir nu eldrivna sådana under beteckningen GTX. Läs mer i releasen från Volkswagen här under!

Release från Volkswagen

Med nya ID.4 GTX presenterar Volkswagen sin första sportiga toppmoderna elbil med fyrhjulsdrift. Världspremiären går av stapeln den 28 april.

  • Efter GTI och GTE blir nya beteckningen nästa kapitel i den framgångsrika historien om Volkswagens prestandamodeller – nu i den elektriska världen
  • Fyrhjulsdrift med intelligent prestanda: De nya GTX-versionerna erbjuder mycket körglädje och utsläppsfri körning för ett stort antal kunder
  • Den första bilen med nya beteckningen blir ID.4 GTX som har världspremiär den 28 april
  • I Europa kommer prestandaversionerna i eldrivna ID.-familjen framöver att ha beteckningen GTX. I likhet med GTI och GTE blir det ett eget produktvarumärke – GTX innebär fyrhjulsdriven elektrisk mobilitet från Volkswagen med ny, intelligent sportighet.

– Bokstäverna GT har länge stått för körglädje. Nu bygger X bron för framtidens rörlighet. Hållbarhet och sportighet utesluter inte varandra, utan kompletterar varandra på ett intelligent sätt, säger Klaus Zellmer, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för marknadsföring och försäljning.

GTX-versionen sticker ut när det gäller prestanda och design. En ytterligare elmotor på framaxeln tar fyrhjulsdriften till ID.-familjen – utvecklad för maximal effektivitet. Den extra elmotorn aktiveras inom några millisekunder när mycket hög prestanda eller stark dragkraft krävs. I det nya körläget “Traction” är fyrhjulsdriften till och med permanent aktiverad. Speciella designdetaljer och en egen ljussignatur understryker GTX-versionens sportighet.

Den nya beteckningen för ID.-familjen ger nya företagsstrategin ACCELERATE en ytterligare boost. Volkswagen vill bli det mest populära bilmärket för hållbar mobilitet. Målet är att öka andelen helt eldrivna bilar i Europa till 70 procent av försäljningen till år 2030. Volkswagen siktar på att bli klimatneutralt till år 2050. Cirka 16 miljarder euro kommer att investeras i elektrisk mobilitet, hybridisering och digitalisering till år 2025.

Källa: Volkswagen

Delad nyhet är dubbel glädje!