Första bilderna: Världspremiär för helt nya GR 86

Tredje modellen i GR-familjen debuterar. Låg vikt, låg tyngdpunkt  – här är nya Toyota GR 86.

Med global debut på ett av TOYOTA GAZOO Racing och Subaru Corporation gemensamt direktsänt online-event introducerades Toyotas nyaste sportbil som breddar GR-familjen och som den tredje GR-modellen gör välkända GR Supra och GR Yaris sällskap för att sprida körglädje världen över.

Nya GR 86 erbjuder samma grundläggande körglädje som originalet GT86 som lanserades 2012 och såldes i över 200 000 exemplar runt om i världen. Nya GR 86 väntas bli den lättaste fyrsits-coupén i segmentet genom tekniska lösningar för så låg vikt som möjligt, bland annat aluminium och karosspaneler i aluminium.

Hjärtat i nya GR 86 är en fyrcylindrig boxermotor på 2.4 liter. Även om ytterdimensionerna är nära identiska med föregångaren GT86 har vridstyvheten ökat med nära 50 procent, vilket gör att nya GR 86 levererar ännu skarpare körglädje och styrrespons.

Aerodynamiken är utvecklad med erfarenhet från motorsporten, och bland annat hjälper de främre luftintagen och dörrsidornas trösklar GR 86 att leverera klassens förmodligen bästa köregenskaper och stabilitet.

Helt nya GR 86 kommer att lanseras i Europa. Mer information följer senare detta år.

Källa: Toyota

Delad nyhet är dubbel glädje!