Gör Aston Martin en lyckad comeback i Formel 1?

2021 blir ett speciellt år för Formel 1. För första gången sedan början på 60-talet kommer Aston Martin tillbaka till serien, detta efter en rebranding av Lawrence Stroll och hans Racing Point. Många kommer att följa den ikoniska bilens återkomst, både inför och under säsongen som kickar igång i Australien den 21:a mars. Vad tror du, gör Aston Martin en lyckad comeback i Formel 1?

När det är dags för den nya Formel 1-säsongen kommer förare och lag från hela världen att ställa upp på spåren för att möta varandra. Vi kan också räkna kallt med att det kommer att bli ett stort pådrag med mängder av TV-tittare som bänkar sig framför loppen. Likaså kommer spelbolagen att punktmarkera eventen med odds och betting. Om du själv planerar på att spela på Formel 1 kan du använda dig av bet365 bonuskod som gäller för nya kunder och sondera terrängen inför vad som komma skall.

Stigande förväntningar

Vi kommer inte ifrån att förväntningarna stiger på Aston Martin inför den annalkande Formel 1-säsongen. Detta legendariska bilmärke, som grundades i England år 1913, må ha lyst med sin frånvaro i tävlingen de senaste årtiondena, men annars har den ständigt känts relevant.

Inte minst har världen sett mängder av Aston Martin-bilar i filmerna om den skicklige agenten och bilföraren James Bond som varit starkt förknippad med märket sedan Sean Connery körde runt i DB5-modellen i “Goldfinger” 1964. Men när Aston Martin, som är synonym med elegans, gör sin efterlängtade återkomst i Formel 1 får vi räkna med att det blir skitigt.

Goda chanser för framgång

Racing Point F1 Team har de senaste två åren knackat på succé, med en sjundeplats 2019 och fjärdeplats 2020. De fick också sin första Grand Prix-seger ordnad av Sergio Pérez i Sakhir. Ambitionerna fortsätter att vara höga. När man nu blir Aston Martin, gör man det i ett samarbete med teknologiföretaget Cognizant,med hopp om att nå nya höjder och bli ett av de bästa Formel 1-lagen i världen. Samarbetet har lett till det fullständiga namnet Aston Martin Cognizant F1 Team och i februari presenteras en helt ny racingbil.

Inför säsongen blir det även rotation bland förarna. Medan Pérez har bytt över till Red Bull har Aston Martin fått in den ytterst rutinerade föraren Sebastian Vettel. Tysken slutade upp som segrare under fyra raka Formel 1-säsonger för Red Bull mellan åren 2010-2013. Därefter gjorde han bytet över till Ferrari som skulle komma att ge desto mer varierade resultat.

Hur som helst har Vettel med sina 53 vinster tredje flest Grand Prix-segrar i sportens historia, där hans senaste kom i Singapore 2019. Under 2021 kommer han att ställa upp tillsammans med Lance Stroll, sonen till Racing Points grundare Lawrence Stroll. Lance Stroll är en spännande förare på väg uppåt och det ska därför bli spännande att se hur han kommer att utvecklas i sitt samarbete med Vettel.

Även om de inte hålls som favoriter att ta hem det hela, finns det allt goda chanser på framgång för Aston Martin under Formel 1-säsongen 2021.

Delad nyhet är dubbel glädje!