Esport med fokus på racing

Älskar du motorsport? I så fall kan du ta ditt intresse ett steg längre och börja kolla på esport samt spela på egen hand. Upplevelsen blir ännu bättre om du köper en ratt och pedaler och kör via dessa. Spelen är idag väldigt verklighetstrogna och du kan växla och ställa in din bil precis som förarna gör på riktigt!

Idag finns det i huvudsak tre stora spel inom racing som har sina egna ligor. Blir du riktigt duktig kan du alltså tävla i stora esport-mästerskap inom racing. Om inte kan du istället satsa på esport betting och spela på den förare som du tror kommer att vinna ett visst lopp. Större spelsajter som Betsson och Unibet brukar erbjuda betting på motorsport i alla fall när det handlar om större turneringar. Läs vidare om du vill lära dig mer om de tre olika spelen inom esport för racing.

Formel 1
Formel 1 anses av många vara den ultimata motorsporten och det är en av de största även inom esport. En säsong körs i vanliga fall över 22 lopp och det handlar om att samla in så mycket poäng som möjligt. Det finns både rattar och stolar som är anpassade för formel 1 och som du kan investera i om du verkligen vill storsatsa. Här finns det även många olika ligor och tävlingar som kan delta i om du är seriös med ditt spelande. I nuläget är det F1 2020 som är det nyaste spelet och det som gäller i de olika esportligorna.
Förra årets vinnare av Formel 1 imponerade så mycket att han fick köra för ett av McLarens juniorteam som ägs av inga mindre än den forna världsmästaren Jensen Button. Det säger lite om hur stort esporten faktiskt är och vilka möjligheter som kan infinna sig om du är riktigt duktig.

NASCAR
NASCAR är en annan gigant i racingbranschen och en stor favorit hos många amerikanare. Inom esporten så finns det faktiskt två officiella mästerskap när det gäller NASCAR. Ett är sponsrat av dem själva och körs på en plattform som kallas för iRACING. Ett annat inkluderar samtliga lag och körs på en speciell plattform för NASCAR. Det är kanske inte en av de mest uppmärksammade motorsporten i Sverige men utomlands är det väldigt populärt. Är du nybörjare kan det alltså vara värt att läsa på om de olika lagen och förarna innan du ger dig in i esporten.

World Rally Championship
Rally är onekligen en de populäraste motorsporterna i Sverige och vi har flera gånger stått som värd för en av deltävlingarna i rally-VM. Det är också en av de tre officiella motorsporterna inom esporten och ett sätt för dig att leva ut alla dina drömmar inom rally.
Ska du börja spela olika spel som handlar om racing rekommenderar vi starkt att investera i en riktig spelratt. Då får du en spelupplevelse som inte går att jämföra med att spela på en konsol. Det finns ratt och tillhörande pedaler i flera olika prisklasser och något som passar alla.

Car photo created by kjpargeter – www.freepik.com

Delad nyhet är dubbel glädje!