Team Fordzilla bygger den ultimata racerbilen!

För fjärde året i rad återvänder Ford till gamingmässan Gamescom som i år sker digitalt. Under Gamescom presenterar Ford den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare. Team Fordzilla P1-konceptet, som är tänkt att vara den ultimata virtuella racerbilen, förväntas kunna köras i ett racingspel 2021. Dessutom meddelar Ford att racerbilen kommer i en verklig modell redan i slutet av detta år.

Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag Team Fordzilla och tidigare i år presenterade företaget ett unikt samarbete mellan en biltillverkare och e-sporten, där spelare uppmanades att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen. Projektet gick under kodnamnet Project P1 och skapades med hjälp av omröstningar på Twitter. Omröstningarna berörde viktiga designattribut som spelarna fick vara med och besluta om. Två förslag lades sedan fram i den sista omröstningen där exteriördesignern Arturo Ariño slutligen vann med 83,8 procent av rösterna.

– Projektet P1 tog mig tillbaka dit allt började. Anledningen till att jag blev bildesigner från allra första början var att kunna designa något som ingen har sett tidigare och som suddar ut gränserna. Den här bilen kommer vara fantastisk för ögat, samtidigt som den kommer utmana spelaren bortom sina begränsningar för fokus och reflexer kommer den också vara oerhört givande att köra, säger Arturo Ariño, designer för Team Fordzilla P1-konceptet på Ford Europa.

För fans som undrar när de kan köra fordonet antydde Ford att de är i långtgående diskussioner med en större spelutvecklare för att introducera fordonet i ett “populärt racingspel” 2021. Ford avslöjade också att det kommer en verklig version av Team Fordzilla P1-konceptet före årsskiftet, vilket är ett sätt för företaget att ytterligare stärka visionen om att förena den fysiska och den digitala världen.

Sändningen börjar 19.30 torsdag 27 augusti på denna sida!

Delad nyhet är dubbel glädje!