Jaguars specialavdelning SVO ökar med 64 %

Medan stora delar av bilvärlden kippar efter andan, så ökar efterfrågan på prestandamodellerna från Jaguar och Land Rover. Avdelningen, Special Vehicle Operations, visar en försäljningsökning på 64 %.

Fem år efter att att divisionen Special Vehicle Operations skapades – Jaguar Land Rovers avdelning för superbilar – har försäljningen tagit fart och ökade med 64 procent jämfört med förra året. Och antalet modeller med SV-loggan har aldrig varit större. Det är nu möjligt att få upp till sju modeller i SV-version.

Bästsäljaren är fortfarande Range Rover Sport SVR med 575 hk och ett grymt motorljud från de 8 cylindrarna. Men även Jaguar F-PACE SVR och Range Rover Velar SVAutobiography – som båda lanserades 2019 – har starkt bidragit. Special Vehicle Operations sålde över 9 500 bilar under förra året.

Michael van der Sande – VD för Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations säger:

”Trots ett mycket utmanande år för bilindustrin som helhet, är vi naturligtvis nöjda med att efterfrågan på Jaguars och Land Rovers SV-modeller fortsätter att öka kraftigt nu fem år efter att vi skapade divisionen.”

Förutom de tre nämnda modellerna är det möjligt att få en SV-version av Jaguar F-Type, Jaguar XE och Range Rover.

Men det är inte bara superbilar som specialdivisionen arbetar med. Den bepansrade Range Rover Sentinel och skåpbilsversionen av Land Rover Defender kommer också från Special Vehicle Operations. Dessutom sköter de Land Rover Classics-divisionen som restaurerar klassiska Jaguarer och Land Rovers.

Källa: Jaguar Land Rover

Delad nyhet är dubbel glädje!