Ny poddserie för motorälskare – Bil i P4

Den 5 mars lanserar P4 en ny poddserie – Bil i P4. Det är serien för alla som älskar gamla bilar, ombyggda bilar, snabba bilar, ovanliga bilar eller bilar som bara stått orörda i ett garage i 45 år.

Journalisten och bilentusiasten Kenneth Tonef far runt i Sverige tillsammans med bilskeptikern Bobbo Krull, och kollar på minst sagt ovanliga bilar. I tio poddavsnitt behandlar de frågor som ”Är Ferrari världens fräckaste bil?” ”Hur sexig är en Jaguar?” eller ”Citroën – dröm eller mardröm?”

– Med stor fackkunskap och en smula avväpnande skepticism levererar duon Kenneth Tonef och Bobbo Krull ny kunskap och massor av underhållning på minst fyra hjul, säger Per Scholander, producent Bil i P4.

De första fem avsnitten kommer att handla om:

1. Ferrari
Image och teknik är kanske två saker man direkt kommer att tänka på när man säger Ferrari. Och pengar såklart. I detta program vänder och vrider vi på myten om Ferrari.

2. Jaguar
Kenneth har kollat in en helt unik Jaguar som stått orörd sedan 1973, nu skall den få nytt liv. Jaguar E-Type kallas ofta för världens sexigaste bil. Varför får vi veta i detta avsnitt.

3. Citroën
Få bilmärken har så hängivna fans som Citroën. Men den franska folkbilen har också haft rykte om sig att vara rätt besvärlig. Är “Paddan” och 2cv drömbilar eller mardrömmar?

4. Jänkare
Att köra en amerikanare är i många fall en livsstil. Vi dyker ner bland raggare, plåtfenor och V8:or.

5. Porsche
Vem kör egentligen en Porsche och när var den som snyggast? Det får vi höra i detta avsnitt.

De första fem avsnitten finns i appen Sveriges Radio Play eller där poddar finns. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.

Foto: Per Scholander

Läs mer om serien här

Källa: SR

Delad nyhet är dubbel glädje!