Genèves bilsalong inställd

Det är Corona-viruset som skördar ett större offer i bilvärlden; den årliga bilsalongen i Genève blir inte av på grund av riskerna för smittspridning.

Mässan skulle ha varit öppen den 3-4 mars för press, och för allmänheten skulle salongen varit öppen 5-15 mars. Schweiziska regeringen har gått ut och förbjudit folksamlingar och event som samlar mer än 1.000 personer, något som i största grad är applicerbart på den stora bilsalongen.

Coronaviruset, Covid-19, har bekräftats hos fyra personer i Schweiz idag varav en i Genève-regionen. Så sent som igår sa mässarrangörerna att man tänkte genomföra mässan men idag på morgonen drog man i handbromsen efter regeringens beslut.
– Vi beklagar denna situation, men hälsan för alla deltagare är vår och våra utställares högsta prioritet. Detta är ett fall av force majeure och en enorm förlust för tillverkarna som har investerat massivt i deras närvaro i Genève. Vi är dock övertygade om att de kommer att förstå detta beslut, sa Maurice Turrettini, ordförande för stiftelsens styrelse.
– Vi vill varmt tacka alla som varit involverade i organisationen av 2020 års upplaga av GIMS.

Företaget som driver mässhallarna gick häromdagen ut med uppmaningar till besökare om att inte gå närmare än en meter ifrån människor som verkar sjuka och att undvika röra sina ögon, näsa och mun. De har också ombett personer från platser där sjukdomen spritts att inte komma till Schweiz om de inte varit symptomfria i två veckor.

Det här skulle ha blivit den 90:e bilsalongen i Genève. Biljetter som redan köpts till evenemanget kommer att återbetalas. Arrangörerna kommer att kommunicera om detta så snart som möjligt via sin webbplats. 2019 avtäcktes Koenigsegg Jesko i Genève. Så här såg det ut på förra årets salong:

Delad nyhet är dubbel glädje!