Och Skodas elektriska suv ska heta…

Irländskt påbrå med ett Q på slutet, livets källa är tydligen inspirationen till Skodas nya namn på sin el-suv som är en av tio elektriska fordon som Skoda ska ha ut innan 2022. Läs mer här under!

Namnet Škoda Enyaq kommer från det irländska namnet “Enya”, vilket betyder “livskälla” som i sin tur kommer från irländska gäliska ordet “Eithne”, vilket betyder “essens” eller “ande”. Livets källa symboliserar biltillverkarens inträde i den nya eran av elektromobilitet.

Som namnen på Škodas SUV-modeller Kodiaq, Karoq och Kamiq, som härrör från språket för inuiterna som bor i norra Kanada och Grönland, kombinerar Škoda framtida allelektriska fordon baserade på MEB med det irländska språket. “E” i början av namnet står för elektromobilitet; ”Q” i slutet skapar en tydlig koppling till egenskaperna hos en SUV.

Škoda Enyaq är det tjeckiska varumärkets första serieproduktionsfordon baserat på Volkswagen Groups MEB-plattform och är nästa modell i serien av tio elektriska fordon som kommer att lanseras under Škoda iV-undermärket innan slutet av 2022. År 2025 förväntar sig Škoda att elektriska fordon och modeller med plug-in hybrid står för 25% av försäljningen. År 2021 kommer biltillverkaren att ha investerat två miljarder euro i utvecklingen av elektriska modeller och ett sammankopplat ekosystem för moderna och miljövänliga mobilitetslösningar.

Det första detaljerade fotot ger en glimt av designen av Škoda Enyaq, varumärkets andra helelektriska fordon efter Škoda Citigoe iV.

Bilden ovan visar läckra konceptet Skoda Vision IV Crossover-Coupe.

Källa: Škoda

Delad nyhet är dubbel glädje!