Rekordmånga besökte Volvos museum förra året

Totalt 91 923 personer besökte Volvo Museum under 2019. Därmed sattes ett nytt besöksrekord. Det tidigare rekordet var från 2017 då besöksantalet uppgick till 91 321.


​- Det är glädjande att så många valde att besöka oss under året, säger Sören Nyeboe, VD för Volvo Museum.

Volvo Museum har 25-årsjubileum i år. Detta kommer man att fira med en specialutställning om Volvo Amazon som invigs i samband med Muséets Dag den 30 maj, samma dag som Museet invigdes 1995. En särskild sommarutställning skapas och temat för året är landsbygd på 1950-talet. Man kommer att delta i ett antal fordonsträffar, bland annat Tjolöholm Classic 17 maj,  Nostalgia i Ronneby 27 juni och Halmstad Sports Car Event den 18 juli.

– Vi har verkligen en mångfald av besökare som kommer från världens alla hörn. Buss och bil är det vanligaste sättet att ta sig till Arendal men det är också många turistbussar som kommer med förväntansfulla besökare. Göteborg är en attraktiv destination för kryssningsfartyg och de största lägger till vid kajen alldeles utanför Volvo Museum. Naturligtvis är det många passagerare som passar på att ta del av Volvos intressanta historia.

Allt detta i kombination med att mer än 40 kryssningsfartyg beräknas lägga till vid kajen i Arendal gör att det närmaste året ser ljust ut vad gäller besökare, avslutar Sören Nyeboe.

Källa: Volvo Museum

Delad nyhet är dubbel glädje!