Äntligen en doftgran med läderdoft och läderlook!

Leather är namnet på Wunder-Baums nya doftgran, med doft av äkta läder samt en design med mjuk kornstruktur och perfekt söm.

— Wunder-Baum Leather är designad att leverera långvarig doftverkan och används, precis som våra andra doftgranar, genom att man hänger den fritt, öppnar den i toppen av förpackningen och drar ut cirka en cm av granen varje vecka – mer om man vill ha mer doft, mindre om man önskar mindre doft, säger Magnus Almqvist, produktchef på SEAB.

”Man ska inte gråta över spilld mjölk”

I New York, USA, fick ett mjölkbud en dag året 1952 nog av lukten av spilld mjölk och nämnde problemet för Julius Sämann, som tillbringat flera år i den kanadensiska tallskogen där han forskade på att utvinna de aromatiska oljor som ger träden dess rogivande och karaktäristiska doft. Julius provade att tillsätta dofter på ett speciellt material, med en speciell form, och den första doftgranen var skapad.

Julius Sämann gav produkten varumärket CAR-FRESHNER, men produkten är känd under olika namn på olika ställen i världen – LITTLE TREES, MAGIC TREE, ARBRE MAGIQUE och Wunder-Baum, som vi känner den som i Sverige.

Under åren har flera olika typer av luftfriskare lanserats, och idag ingår – förutom de traditionella granarna – Bottle, Clip och Fiber Can i Wunder-Baums sortiment av luftfriskare.

Lansering samt priser:

Wunder-Baum Leather finns i välsorterade butiker från och med januari 2020 och rekommenderat cirkapris är 25 kronor.

Delad nyhet är dubbel glädje!