Android Auto i BMW

Nu utökar BMW möjligheterna till användarvänlig uppkoppling med hjälp av Android Auto. Den digitala tjänsten möjliggör trådlös integrering mellan BMW:s fordon och smartphones med Android.

Android Auto är den senaste i raden av användarvänliga, digitala tjänster för BMW:s kunder. Med Android Auto blir det möjligt att ansluta Android-smartphones trådlöst till BMW:s fordon.

Android Auto interagerar direkt med BMW:s digitala cockpit. Utöver den centrala huvudbildskärmen kommer informationen också kunna visas i ett anpassat format på såväl instrumentbrädans Info Display samt i Head-Up-displayen som visas direkt i förarens synfält. Därmed blir det både enklare och säkrare att i samband med färd få tillgång till musik, media och meddelande-appar. Genom Android Auto blir det även möjligt att använda Google Assistant för att ta emot vägbeskrivningar eller hålla sig à jour.

”Många kunder har betonat vikten av att ha tillgång till Android Auto i sin BMW för att kunna använda en rad Android-funktioner på ett säkert sätt utan att distraheras under körningen, utöver BMW:s egna funktioner och tjänster”, säger Peter Henrich, Senior Vice President Product Management på BMW.

Android Auto i BMW kommer att demonstreras för första gången i samband med Consumer Electronics Show (CES) 2020 och blir tillgänglig för samtliga fordon med BMW Operating System 7.0 från och med juli 2020.

Obegränsad tillgång till Apple Carplay
De BMW-kunder som i stället använder smartphones från Apple har sedan tidigare kunnat använda Apple Carplay med BMW, vilket är motsvarigheten till Android Auto. Från och med nu får dessa kunder, som har Carplay som tillval eller som betalat för en prenumeration, obegränsad tillgång till tjänsten, utan tidsbegränsning. Då erbjudandet förlängs automatiskt, kommer kunder som redan köpt Apple Carplay vid nybeställningen av sin bil eller via ConnectedDrive-store, också kunna ta del av denna förändring.

Källa: BMW

Delad nyhet är dubbel glädje!