Karlmann King – lika hårig som tålig

Karlmann King är en fullkomligt överdriven suv med rötter i både USA och Italien. En viral succé på grund av sin överdrivna lyx och enorma prislapp – den börjar på 1,085 miljoner amerikanska dollar för standardversionen vilket motsvarar svettiga 10,3 miljoner spänn. Idag är det den dyraste suv man kan köpa, då inräknat hela jordens bestånd av gelikar. Men med priset tillkommer en massa kul detaljer som ger en hint om varför den toppar listan. Varken när det kommer till insidan eller utsidan är den jämförbar med något annat. Karlmann King är svårparkerad, skräckinjagande och fullsmetad med extra allt! Läs mer här under.

Den är förstås fyrhjulsdriven vilket gör att den klarar av alla typer av terräng och som du ser är markfrigången frikostigt tilltagen. Under motorhuven sitter det en 6,7-liters V10-bensinare från samma märke som bilen i grunden är byggd på; ett Ford F550-chassi. Maskinen producerar runt måttliga 420 hästkrafter men vridet bör imponera. Toppfarten uppges till cirka 220 km/h, trots bilens massiva uppenbarelse. Den väger över 4.500 kg och är modiga 5,9 meter lång, 2,4 meter bred (!) och 2,4 meter hög (!!). Bilens hjulbas har ett mått på cirka 3,7 meter. Det är mycket fordon att föra fram på vägarna! Den påstås även klara temperaturer från 40 minusgrader till massor av plusgrader utan problem. Tillsammans med fyrhjulsdriften och den starka motorn kan Karlmann King framföras nästan var som helst. Får vi gissa att det sitter några köpsugna i ett ökenland någonstans? Det kan nog vara bra med en egen oljekälla på tomten med tanke på förbrukningen!

Lyxig interiör och tålig exteriör
Interiören visar att det är något alldeles i särklass även för ett lyxfordon. Bilen kommer som standard i ett utförande med fyra bekväma fåtöljer, två dörrar fram och en dörr bak. De två baksätena har varsin egen lyxlounge med alla möjliga trevligheter att tänka sig såsom kassaskåp, kylskåp, 4K-TV, Playstation, espressomaskin, stjärnhimmel i taket och justerbar belysning med mera. All inredning skräddarsys efter dina egna preferenser. Den främre interiören är likaledes luxuös och har det mesta inom multimedia och körbekvämligheter. Bilens designer D’Ambrosio säger även att bilen är väldigt flexibel och skön att köra trots att den väger som en mindre familj elefanter.
Bilens startpris är 1,085 miljoner amerikanska dollar men kan beroende på hur du väljer att utrusta och designa bilen kosta ända upp till 3,8 miljoner dollar. Ett tillägg till bilen är valet att ändra färg på säten, sätta in extra elektronik, eller att kunna göra den skottsäker. Även om vikten går upp vid tillägg för att få bilen skottsäker kommer den fortfarande vara skapligt snabb tack vare sin feta V10-motor.

Har jämförts med en Batmobil
Flera har kommit med jämförelsen att Karlmann King är verklighetens version av Batmobilen. Detta började redan när företaget beskrev den som en bil som kan smyga sig fram, men samtidigt erbjuda något fränt visuellt. Att bilen sedan kan utrustas till att bli både skottsäker och innehålla en massa kul prylar förstärker ju intrycket av att det är en bil som självaste Läderlappen hade varit bekväm med att ha i garaget. De som förväntas köpa Karmann King är rimligtvis rika affärsmän eller sköna ökenprinsar som behöver känna sig skyddade från omvärlden, men samtidigt kunna resa i (groteskt överdriven) stil. Här kan man luta sig tillbaka med en nybryggd espresso i ena handen och ett glas kylskåpskall champagne i andra, och spela lite på comeon odds – förutsatt att man har en chaufför förstås.
Endast ett dussin exemplar av Karlmann King kommer att byggas i designerns hemland Italien. Eftersom de är så dyra att tillverka kommer det knappast att finnas ett lager av bilen, så det är tillverkning på beställning som gäller. Det är väl oklart om den tänkta produktionsserien verkligen uppnår önskat antal, men att sätta ett maxantal har alltid ökat intresset från täta investerare. Gissa varför Ferrari gör som de gör!

Med nyheten om Tesla Cybertruck med sitt kantiga stuk och galet låga prislapp kanske Karlmann får det lite tuffare framöver. Man får ungefär 20 Tesla Cybertruck för en Karlmann King!

Delad nyhet är dubbel glädje!