3.974 hk starka Thor 24 med dubbel-V12-diesel såld för jättebelopp

Byggkostnaden för monstret Thor 24 som baseras på en 1984 års Peterbilt-lastbil uppges till 67 miljoner kronor. Nu är den utauktionerad – och det blev en redig summa pengar över!

Siffrorna är smått absurda. Motorn som byggaren Mike Harrah satt ihop består av två stycken V12-dieslar med 12 kompressorer plus lustgas som ger 3.974 hk och vridmoment så det räcker. Chassiet är utsträckt för att rymma motorn, den är 13 meter lång. Vikten är 14.500 kilo och trots det ska den klara en fart på 210 km/h, med fyra bromsskärmar som hjälp vid inbromsning.

Nu är besten såld och insatsen på 67 miljoner kronor var välinvesterad. Slutsumman blev inte mindre än 12 miljoner dollar, 115 miljoner svenska kronor! Vad fordonsskatten hade blivit i Sverige vill vi inte tänka på, det hade nog behövts lika mycket till.

Bilder: Thor2471.com

Delad nyhet är dubbel glädje!