McLaren Elva – vem behöver tak liksom?

Tak, vindruta och sidorutor är bortrationaliserade på McLaren Elva som är en nytillverkad påminnelse om racern från 1960 med samma namn. Avsedd för vanlig väg, den lättaste bilen McLaren någonsin tillverkat för gatan. 399 exemplar ska byggas!

Motorn är en 4-liters dubbelturbo-V8 på 815 hk/800Nm som vi annars hittar i McLaren Senna och Senna GTR. Därifrån har man även lånat tekniken kring bromssystemet, men här har man lättat bilen totalt 1 kilo genom att tillverka bromsok i titan. Även avgassystemets ändrör är i titan, 3d-printat för första gången hos McLaren. Övriga systemet är i lätta och tokdyra materialet Inconel.

0-100 går på under 3 sekunder och 0-200 gör den snabbare än självaste McLaren Senna – 6,7 sekunder.

Priset är lika uppseendeväckande som formerna – 1.425.000 pund i England, men det kan bli mycket dyrare om köparen vill personifiera den efter egna önskemål. Nästan 18 miljoner kronor! Det är bara att börja spara… Bland valen av extrautrustning kan nämnas stereo, vindruta och en värmesköld för motorn i 24 karats guld.

Delad nyhet är dubbel glädje!