Chevrolet pickup -62 med elmotor

E-10 är namnet på denna kraftigt modifierade Chevrolet C-10 -62 som fått en helt ny motor under locket – och pickupflaket är proppat med något nödvändigt. Gissa vad! 

Det är ett Sema-bygge inför årets stora branschmässa i Las Vegas, och det är Chevrolet själva som står som avsändare för detta projekt. Motorn kommer från en Chevrolet Bolt och har två elmotorer liksom två 400-voltsbatterier och en mer konventionell Supermatic 4L75-E-växellåda som driver bakhjulen. Under flaklocket sitter två 60 kWh batterier, och effekten uppskattas till 450 hk vilket räcker till en tid 0-60 mph (96 km/h) på runt 5 sekunder och en kvartsmil på höga 13 sekunder. Pickisen är utrustad med tre högtalare och en ljudemulator som imiterar ljudet av en LS7 Z28-motor, en vanlig V8 alternativt ett futuristiskt ljud. Om man nu inte vill köra helt ljudlöst vilket också är ett alternativ… Bilens utsida är skapligt bibehållen original, men man har monterat LED-ljus fram, belyst logga i grillen, sänkt den rejält och monterat 10×22-tummare bak och 9×20 fram.

Delad nyhet är dubbel glädje!