Fredric Aasbø ska programleda Top Gear

33-åringen leder Formula Drift championship och hinner köra 14 driftingevents per månad – nu blir schemat ännu mer späckat. Som en av tre programledare i kommande Top Gear-säsong lär han testa det mesta på bredden!

Det är Top Gear Norway som ska börja sändas nästa år med en färsk programledartrio bestående av driftern Fredric Aasbø, Petter Schjerven och Esben “Dansken” Selvig.

– Jag blev tillfrågad i somras om att bli programledare för Top Gear Norway. Det är en stor ära med ett stort ansvar att bli med i teamet för en av världens mest populära tv-program. Vi har redan spelat in ett avsnitt i Danmark, och jag kan lova att det blir en hel del vårdslös körning bakom ratten på ganska intressanta fordon. Och framför allt massor av kul både på och vid sidan av vägen, berättar Fredric.

Programmet ska börja sändas i Norge under nästa år.

Fredric har nyligen flyttat hem till Norge tillsammans med sin Hunter Taylor (bilden överst) där de fått hjälp att bygga sitt drömhus – med fokus på garaget förstås.

Det blir en svensk Top Gear också, med programledarna Adam Alsing, Markoolio och Tony Rickardsson. Top Gear Sverige blir en av Discoverys största satsningar och en “bärande pelare” i programutbudet. Programmet sänds på Kanal 5 och Dplay med premiär nästa år.

Delad nyhet är dubbel glädje!