Pirelli P Zero – bästa prestandadäck säger Evo Magazine

Sköna framgångar för Pirellis däck P Zero som i ett omfattande däcktest i tidningen evo magazine sopade mattan med konkurrenterna.

Pressrelease från Pirelli:
P Zero bedömdes vara däcket med snabbaste varvtider på våt och torr bana samt ett säkert och kommunikativt däck av evos erfarna testförare, som säger att du kan “känna greppet”.

Evo, vars slogan är “spänningen i att köra”, grundades 1998 och publiceras i flera internationella utgåvor, vilket gör det till det valda magasinet för bilentusiaster i performancesegmentet över hela världen.

I det efterlängtade sommardäckstestet jämförde evo de ledande prestandadäcken som för närvarande finns till försäljning och testade P Zero mot sju andra välkända rivaler från etablerade däcktillverkare i en serie utmaningar.

Testet utformades för att utvärdera viktiga aspekter som hantering, acceleration och bromsning under en mängd olika omständigheter, både i vått och torrt. Testet inkluderade både objektiva mätningar – med däckprestanda uppmätt i en kontrollerad miljö – såväl som subjektiva bedömningar, där en mängd erfarna evo-testare lämnade feedback på hur däcken interagerade med bilen och ytan.

Snabbast på vått och torrt
Pirelli P Zero stod ut som den övergripande testvinnaren med en övertygande marginal. “Inte mindre än sex toppresultat, Pirelli däcken var särskilt imponerande på vått underlag och överlägset det mest imponerande däcket subjektivt,” skrev evo. “Det gav snabbast varv på våta och torra vägbanor och greppet känns tydligt.”

Evos däcktest utfördes med det senaste P Zero däcket i 18-tums storlek, en av de mest populära däck vid mätningar av Pirellis prestanda – vilket också kommer att vara den diameter som FIA Formel 1-världsmästerskap antar med Pirelli från 2021 och framåt. Pirelli P Zero-sortimentet börjar med 18-tums storlek och går hela vägen upp till 22 tum, utrustar några av de mest önskvärda superbilarna och hyperbilarna i världen.

Testvinsten av evo backar upp ytterligare en viktig testseger för Pirelli tidigare i år, då

P Zero bedömdes vara det bästa av 11 testade sommardäck i den kända tyska publikationen Auto Bild, som berömde dess “utmärkta resultat utan svaga punkter.”

Över 50% av ägarna till världens prestigebilar väljer nu P Zero som originalutrustning, vilket innebär att över hälften av världens mest önskvärda bilar lämnar sina fabriker på Pirelli-däck. För närvarande finns det mer än 1 100 originalmärkningar av P Zero .

Källa: Pirelli

Delad nyhet är dubbel glädje!