30-årsjubilerande MX-5 blir “racing orange”

Om du trodde att en Miata måste vara röd hade du fel, åtminstone om du frågar Mazda som häromdagen släppte nyheterna om sin 30th Anniversary Edition som ska säljas världen över i 3.000 numrerade exemplar. Bilder och info hittar du här under!

Detaljerna som särskiljer jubileumsversionen (kommer som både hardtop RF och roadster) är:

  • Racing-orange
  • Rays smidda aluminiumfälgar (Rays ZE40 RS30)
  • 30th Anniversary-emblem, numrerat
  • Orange bromsok och orange detaljer i säten, dörrsidor, instrumentbräda och växelspak
  • Recaro-stolar i Alcantara och skinn
  • Bilstein-dämpare
  • Brembo-bromsar fram
  • Nissin-bromsar bak
  • Bose-ljud med nio högtalare (AudioPilot 2)
  • Apple CarPlay och Android Auto

I Japan kommer man kunna köpa jubileumsmodellen med 1,5-litersmotorn, övriga världen får endast det större 2-liters alternativet. I Sverige kostar vanliga modellen från 246.400 kronor för roadster och 269.900 kronor för hardtop (RF). Hur mycket jubileumsmodellen kommer kosta här i Sverige vet vi inte än, men i USA går de från 34.995 USD (324.117 kronor) för soft-top, från 37.595 USD (348.198 kronor) för RF. 30 bilar kommer till Sverige som 45 handlare får slåss om.

Delad nyhet är dubbel glädje!