Fem krockstjärnor till Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE har just fått högsta betyget (fem stjärnor) i EuroNCAPs krocktest. Bilen fick höga poäng i alla delar av testet.

Jaguar I-PACE har redan fått många fina utmärkelser, senast Årets Elbil i Sverige och Årets Bil i Norge. Nu har I-PACE också fått högsta betyg i EuroNCAPs krocktest.

Totalt fick bilen 91 % för adult occupant protection, 81 % för child occupant protection och 81 % för safety assist. I-PACE fick dessutom högsta poäng i sidokrocktestet.

Det senaste resultatet innebär att alla tre medlemmar i Jaguar PACE-familjen, I-PACE, E-PACE och F-PACE, nu har fått betyget fem stjärnor, vilket garanterar maximal säkerhet.

– Jaguar I-PACE har redan fått utmärkelser för sin design och prestanda. De senaste resultaten bekräftar att I-PACE också har exceptionellt hög säkerhet. Bilen har en aluminiumkaross och integrerat batteri för att säkerställa maximalt skydd för passagerarna i bilen. Säkerhet är vår högsta prioritet och det är fantastiskt att se att resultaten från EuroNCAP visar att vi har lyckats, säger Simon Black, Senior Project Manager, Body Engineering Jaguar Land Rover

Jaguar I-PACE lättviktskaross i aluminium, tillsammans med batteripaketet, gör att Jaguar I-PACE har den mest robusta konstruktionen av alla Jaguar-modeller.

Jaguar I-PACE har också en mängd tekniska hjälpsystem som skyddar medtrafikanterna. Bilen har bland annat ett automatiskt nödbromssystem som kan upptäcka fotgängare och cyklister – även på natten. Bilen har dessutom en så kallad Audible Vehicle Alert, ett ljud (56 dB (A)), där bilen varnar fotgängare, cyklister etc. när bilen kör under 20 km/h. Utöver dessa säkerhetsfunktioner har I-PACE en lång rad avancerade hjälpsystem som Adaptive Cruise Control med steering assist, blind spot assist och 360 graders parkeringshjälp.

Källa: Jaguar

Delad nyhet är dubbel glädje!