Seat Tarraco – en spansk version av VW Kodiaq

Tarraco är den senaste modellen i Seats produktoffensiv och blir med sitt nya designspråk och avancerade teknik märkets nya flaggskeppsmodell. En stor och rymlig SUV som erbjuder både flexibilitet och funktionalitet med 5 eller 7 säten.

Tekniknivån är hög med en rad förarassistanssystem för en mer säker och komfortabel körning. Lane Assist och Front Assist med cykel- och fotgängardetektion är standard och som tillval kan kunderna välja Dödavinkelvarnare, Trafikskyltigenkänning, Traffic Jam Assist (kökörningsassistent), adaptiv farthållare (ACC), Helljusassistent och Emergency assist (vid nödsituation).

Även interiören är nytänkande och digital. Tarraco har en 10.25’’ Digital Cockpit och en 8’’ stor HMI-skärm med tillgång till SEATs utbud av connecttjänster. Tarraco är även SEATs första modell som kan erbjuda sina kunder funktioner med ”Gesture Control”.

Säkerheten står högt på agendan hos SEAT och med funktioner för nödsamtal (eCall) och system som Pre-crash Assist och Rollover Detection möter Tarraco de mest krävande säkerhetskraven och är en av de bästa i sitt segment.

Tarracons adaptiva chassikontroll (DCC) ger balans mellan en sportig känsla när du vill köra aktivt och en mer komfortabel resa när du kör längre sträckor på olika vägtyper. Föraren kan själv välja sina föredragna inställningar men systemet kan också anpassa sig automatiskt beroende på vägens underlag och förarens körstil.

Trots att nya Tarraco är 4 735 mm lång och 1 658 mm hög, vilket erbjuder rejäla innermått, ger den utvändiga designen ett lätt och smidigt intryck. Nya Tarraco använder 100% LED-teknologi för både exteriör och interiör belysning som standard på flera av modellalternativen.

Alla motorer är direktinsprutade med turboladdning och start-stopteknologi. Längre fram kommer SEAT Tarraco även erbjudas med alternativa drivlinor.

Motorprogram vid lansering:

1.5 TSI 150 hk, sexväxlad manuell växellåda och framhjulsdrift

2.0 TSI 190 hk, sjuväxlad DSG-låda och fyrhjulsdrift

2.0 TDI 150 hk, sexväxlad manuell växellåda och framhjulsdrift

2.0 TDI 150 hk, sjuväxlad DSG-låda och fyrhjulsdrift

2.0 TDI 190 hk, sjuväxlad DSG-låda och fyrhjulsdrift

Förförsäljningen av nya SEAT Tarraco startar vecka 49 2018 och svensk lansering är planerad till första kvartalet 2019. Svenska priser är ännu ej fastställda.

Källa: Seat

Delad nyhet är dubbel glädje!